Càritas presenta la Memòria 2009

45.769 persones a Catalunya en situació de vulnerabilitat

Càritas presenta la Memòria 2009

Resum: 

"Necessitem més mans i més mitjans per seguir endavant, i per seguir dient a la societat que les víctimes de la pobresa són persones, no són números". Amb aquest missatge han resumit el president i el secretari general de Càritas Espanyola, Rafael del Río i Sebastián Mora, el contingut de la roda de premsa celebrada aquesta setmana a Madrid per presentar les dades de la Memòria confederal 2009 de la institució.

La activitat de l'últim exercici desenvolupat en tot el país per les 68 Càritas Diocesanes que integren la Confederació Càritas a Espanya genera, com ha assenyalat Sebastià Mora, "una sensació ambivalent, de goig per tot el que s'ha fet i de sofriment per l'evidència de totes les dificultats encara pendents a què s'enfronten les persones més vulnerables ".

Dades Catalunya

Amb 45.769 persones, Catalunya és la comunitat autònoma on més ciutadans en situació de vulnerabilitat han estat tractats l'any passat per Càritas, segons es posa de manifest en la Memòria del 2009 d'aquesta organització humanitària. A la comunitat catalana la segueixen Andalusia, amb 36.473 usuaris, i Madrid amb 35.892. Per situació de vulnerabilitat s'entendria aquelles persones que passen per dificultats de diversa mena, primordialment causades per factors econòmics, cosa que les situa per sota del llindar de la pobresa, i que recorren a Càritas per cobrir les seves necessitats bàsiques.

Tot i que la crisi ha colpejat fortament Catalunya, també és cert que les dades de pobresa relatives al territori català poden explicar-se pel fet que aquesta comunitat és la segona més poblada de tot Espanya, amb prop de 7.500.000 d'habitants, només per darrere d'Andalusia, amb més de 8.300.000, segons xifres de l'Institut Nacional d'Estadística.

+info: www.caritas.es

Afegeix un comentari nou
0