Com pot recuperar la ciutadania el control sobre la distribució elèctrica?

Suport Associatiu
 Font: Xarxa per la Sobirania Energètica
La jornada se celebrarà el 3 de juny a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Com pot recuperar la ciutadania el control sobre la distribució elèctrica?

Suport Associatiu

Resum: 

Plataformes i entitats socials europees participen el 3 de juny a Barcelona en una jornada per conèixer experiències de remunicipalització d’aquest sector i compartir estratègies.

La Xarxa per la Sobirania Energètica organitza el dissabte 3 de juny a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona la trobada ‘Tensem les xarxes’.

L’objectiu d’aquesta jornada és analitzar les opcions i possibilitats per part de la societat civil de recuperar el control de la distribució elèctrica, posar sobre la taula experiències que ja estan en marxa i establir sinergies entre els diferents moviments que treballen per fer-ho possible. “Podem decidir quina companyia contractar però la distribuïdora no es pot triar i no hi ha control ciutadà sobre aquest àmbit”, denuncia Júlia Botella, membre de la XSE.

A través de diferents taules rodones s'oferirà una visió general sobre les remunicipalitzacions a diversos països europeus, s'exposaran iniciatives ciutadanes que s'estan portant a terme per recuperar el control sobre la distribució energètica i s'aprofundirà en qüestions i accions des de l'àmbit legal per assolir aquest objectiu.

També es presentarà l'estudi 'Recuperant el control de l'energia. Accions per (re)municipalitzar la distribució elèctrica' elaborat per la XSE, l'Observatori del Deute en la Globalització i Enginyeria sense Fronteres-ESF.

A la jornada participaran membres de plataformes i organitzacions com l'EWS Schonau, companyia elèctrica creada per veïns i veïnes del municipi alemany de Schonau, la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, la Mesa de Transición Energética de Cádiz, -ESF, Transnational Institute o la xarxa per remunicipalitzar la distribució elèctrica a Berlín.

L'accés a l'esdeveniment és obert i gratuït però cal inscriure-s'hi prèviament enviant aquest formulari.

Afegeix un comentari nou