Concert Solidari "Clam per la Intel·ligència Límit"

  • concert solidari Clam per la Intel·ligència Límit

    concert solidari Clam per la Intel·ligència Límit

  • Concert solidari per la Intel·ligència Límit

    Concert solidari per la Intel·ligència Límit

Les associacions "in via" i acidH organitzen un concert solidari per la Intel·ligència Límit. Amb l'actuació de la banda inclusiva Clams. Els diners recaptats es destinaran a projectes per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

La Sala Luz de Gas acollirà un concert molt especial el dimarts, 13 de desembre, a les 21h,  dedicat a la inclusió i a les persones amb Intel·ligència Límit.  L’acte serà presentat pels actors Toni Albà i Pep Planas. Tots dos seran els encarregats de conduir un vespre on el ritme, la bona música i la inclusió estaran presents a l’escenari amb la banda musical Clams.

Què és la intel·ligència límit (IL)?

Les persones amb Intel·ligència Límit (IL) són aquelles que les seves capacitats intel·lectuals es troben just per sota del que es considera normal segons la OMS. No duen escrites a la cara les dificultats que les fan socialment vulnerables, sino que a primer cop d’ull, passen desapercebudes, però els dèficits es detecten a l’hora de comunicar-se, d’assumir les responsabilitats de la vida domèstica o de cuidar-se. També es detecten quan les persones han de desenvolupar habilitats socials i relacionals, utilitzar els recursos comunitaris, autocontrolar-se o a l’hora de posar en pràctica habilitats acadèmiques i laborals.

La IL suposa un desfasament entre l’edat cronològica i la mental, una dissonància de capacitats i interessos respecte a persones de la mateixa edat, que s’accentua a partir de l’adolescència. Aquests dèficits fa que siguin persones especialment vulnerables amb dificultats personals, socials, educatives i laborals per a enfrontar-se a les exigències de l’entorn, éssent necessari ajustar els suports a cada persona.

Amb iniciatives solidàries com aquest concert, s’aconsegueix fer més visible aquest col•lectiu, per integrar-lo i millorar la seva qualitat de vida amb projectes que s’adapten a les seves necessitats.


Música inclusiva
Clams va sorgir de l’èxit que va tenir el projecte Música per a la Inclusió, basat  en la col·laboració dels nois i noies  del cor de  l’Escola d’Educació Especial Mare de Déu de Montserrat, al Guinardó, amb el grup Pool, quan els van acompanyar en la gira de presentació del seu disc. Actualment donen vida a la banda una dotzena d’alumnes d’aquesta coral i diversos músics que formen part de bandes de l’escena musical independent barcelonina (Pool, Maika Makovski, Teatre Magnètic, Mery Lemon, Clara Luna i Soon). 

El seu projecte té la finalitat de contribuir a canviar la mirada envers les persones amb diversitat funcional, visibilitzant les seves capacitats i fent de pont cap a la inclusió social del col·lectiu. Objectius que comparteixen amb l’acidH i l’Associació “in via”, dedicades ambdues a treballar per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Durant el concert, Clams cantarà els seus èxits musicals i  presentarà alguna de les seves noves canços, plenes de bon rotllo i ritme, Podeu comprar la vostra entrada anticipada a través d’aquest enllaç directe a Atrapalo per 10€, o el mateix dia del concert a la guixeta de Luz de Gas per 12€.

El dimarts, 13 de desembre, a les 21h, us esperem a la sala Luz de Gas per fer, tots junts, un Clam per la Intel·ligència Límit!

Afegeix un comentari nou