La UAB ofereix recursos d’estudi per a estudiants amb discapacitat

Fundació Autònoma Solidària
 Font: Fundació Autònoma Solidària
Font: Fundació Autònoma Solidària
 Font: Fundació Autònoma Solidària
Font: Fundació Autònoma Solidària

La UAB ofereix recursos d’estudi per a estudiants amb discapacitat

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La FAS i el Consell Social de la UAB impulsen noves eines a la Universitat Autònoma de Barcelona per a l'estudiantat amb necessitats educatives especials.

A finals del 2006 es va iniciar des del PIUNE un projecte per tal d’oferir als estudiants amb discapacitat física i amb mobilitat reduïda o amb discapacitat sensorial espais amb recursos tècnics i tecnològics accessibles que els hi permetin accedir a la informació i treballar de forma autònoma a les sales d'estudi.

I enguany, durant el curs acadèmic 2016-2017, s’ha comptat amb el suport financer del Consell Social per renovar els equipaments del centre de recursos i de les cabines adaptades ja que el els darrers anys han augmentat el nombre d’estudiants matriculats amb alguna discapacitat i/o necessitats educatives específiques.

Les cabines adaptades estan ubicades a la quarta planta de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, i també a la Biblioteca d’Humanitats i a la Biblioteca de Ciències Socials. Són un espai d’estudi per als estudiants amb discapacitat i/o necessitats educatives específiques equipades amb els recursos tècnics més innovadors com programaris i programes de reconeixement de veu o d’ampliació de caràcters, ratolins i teclats adaptats, entre d'altres, per garantir l’accés a la informació i comunicació.

Vinculat a la renovació d’equipaments, s’ha volgut equipar les cabines d’estudi de les biblioteques amb un programari específic (Claro Read) pels estudiants amb dificultats d’aprenentatge (dislèxia i TDH), donant resposta així a les necessitats d’un perfil d’estudiant cada vegada més present a les aules universitàries.


D’altra banda, es disposa de 9 lupes TV per facilitar l’accés a la informació a les persones amb discapacitat visual distribuïdes a les següents biblioteques i unitats docents: Biblioteca d’Humanitats, de Ciència i Tecnologia, de Medicina, de Veterinària, de Ciències Socials, de Comunicació i Hemeroteca General, del campus de Sabadell, a la Unitat docent UAB Hospital Germans Trias i Pujol i la de l’Hospital Vall d’Hebrón.

Per facilitar l’atenció a les persones amb discapacitat i/o necessitats educatives específiques com per potenciar l’ús dels equipaments, l’equip tècnic del PIUNE ofereix una formació al personal de les biblioteques i ha establert un protocol d’accés a les cabines.

Afegeix un comentari nou