La UdL celebra la VI Jornada de Voluntariat Social per aconseguir més voluntariat universitari
Comparteix
Un centenar d'alumnes assisteix a la sisena edició de la Jornada de Voluntariat Social, consolidada com una de les maneres més efectives de crida de voluntariat a la Universitat de Lleida
Ahir a la tarda es va celebrar la VI Jornada de Voluntariat Social a la Universitat de Lleida amb més d’un centenar d’assistents. Aquesta jornada l’ha organitzada la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), una entitat que es dedica, fonamentalment, a la promoció del voluntariat social i el seu reconeixement arreu del país. Enguany, el tema vehicular ha estat “El voluntariat com a facilitador de convivència i de canvi social”.
La Núria Farré és tècnica de la FCVS Lleida i fa de coordinadora d’aquesta jornada. Ella explica que aquest certamen té com a objectiu “sensibilitzar l’alumnat de la universitat per tal que coneguin tots els aspectes positius de fer-se voluntari i participar així en algun projecte social”. Les jornades sobre voluntariat social han anat agafant força al llarg de les diverses edicions i des de l’organització s’espera repetir o superar les 80 inscripcions que van tenir després de la jornada de l’any passat.
La presentació ha anat a càrrec de la presidenta de la FCVS, Francina Alsina, i la coordinadora a Lleida de la FCVS, Assumpta Costafreda, que han obert la sessió. El ponent escollit ha estat el catedràtic de sociologia de la UdL Fidel Molina. Molina és un referent en l’àmbit de l’associacionisme, el voluntariat i el tercer sector, una de les seves línies principals d’investigació. Segons Farré, “la seva àmplia experiència com a degà de la Facultat de Ciències de l’Educació, com a President de l’Institut d’Educació- Centre de Formació Contínua (ICE-CFC), mediador i educador intercultural, entre d’altres, el fa ser un bon ponent per explicar el compromís i la importància que suposa el voluntariat per a la nostra societat”.
Després de la ponència, un representant i un voluntari de tres entitats diferents federades a la FCVS han intervingut per explicar com és el seu dia a dia i què suposa fer-se voluntari. Les entitats escollides han estat Aspros-Alosa, dedicada a millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional psíquica i a afavorir la seva inserció social laboral; l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Organització No Lucrativa estatal de caràcter benèfic i assistencial que treballa en àmbits diversos en relació al càncer; i la Fundació Catalunya- La Pedrera, que aposta per iniciatives de desenvolupament i transformació social de Catalunya en diversos àmbits com la cultura, el territori, el coneixement i la investigació.
Afegeix un nou comentari