Les 10 federacions del COCARMI reivindiquen l’ús del terme ‘persones amb discapacitat’

  • Jornada de rugbi inclusiu de Down Catalunya. Font: Down Catalunya

    Jornada de rugbi inclusiu de Down Catalunya. Font: Down Catalunya

  • Membres de l'entitat Cocemfe.Font: Cocemfe Catalunya

    Membres de l'entitat Cocemfe.Font: Cocemfe Catalunya

Les entitats denuncien que el concepte “persones amb diversitat funcional” pot generar confusió,  invisibilitza el col·lectiu i no garanteix ni protegeix els seus drets.

Amb el lema ‘No ens canviïs el nom, ajuda’ns a canviar la realitat’, el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha fet públic el seu rebuig a l’ús del terme ‘persones amb diversitat funcional’,  cada cop  més utilitzat per administracions, entitats i particulars a l’hora de parlar de les persones amb discapacitat.

Segons el president del COCARMI, Antoni Guillén, l’ús d’aquest concepte és ambigu i “fa invisible el col·lectiu, pot generar confusió i inseguretat jurídica i rebaixar la protecció que encara necessitem”.

Empara de l'ONU

En el seu lloc, des d’aquest Comitè es defensa que se segueixi utilitzant el concepte ‘persones amb discapacitat’, ja reconegut socialment i que està avalat per  la Convenció de Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat. Del contrari, segons Guillén, es corre els risc “d’amagar una realitat reconeguda a la qual hem de fer front dia a dia en un entorn on és fonamental treballar en la defensa dels nostres drets”.

El COCARMI l’integren 10 federacions i associacions catalanes que reivindiquen els drets de les persones amb discapacitat, ja sigui física, intel·lectual, sensorial o trastorn mental. En formen part Acapps, Cocemfe Catalunya, Dincat, Down Catalunya, Ecom, Fetetc, Federació Salut Mental Catalunya, Fesoca, Fepccat i Once Catalunya.
 

 

Afegeix un comentari nou