Més de 1.600 atletes a punt per participar en els Jocs Special Olympics

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
Competició atletisme Font: Special Olympics
Als Jocs Special Olympics es disputen proves de 14 categories esportives diferents.
Els Jocs Special Olympics celebraran l'onzena edició a La Seu d'Urgell i Andorra La Vella. Font: Xarxanet
Els Jocs Special Olymplics no és només un esdeveniment esportiu únic sinó també social
Jugant a bàsquet als Special Olympics 2016 de Reus Font: Ajuntament de Reus
Enguany hi participaran més de 1.600 atletes i 600 persones voluntàries.

Més de 1.600 atletes a punt per participar en els Jocs Special Olympics

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Del 4 al 7 d’octubre torna l’esdeveniment esportiu més important per a persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya i Andorra.

Els Jocs Special Olympics, enguany acollits pels municipis d’Andorra la Vella i La Seu d’Urgell, reuniran més de 1.600 atletes i 600 persones voluntàries d’arreu de Catalunya i Andorra, així com de Bèlgica, Mònaco, Hongria, Suïssa, Àustria i l’Índia. I comptarà també amb la participació d’atletes d’altres Comunitats Autònomes: Aragó, Castella la Manxa, Castella i Lleó, La Rioja, Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana.

Els i les participants competiran en 14 disciplines esportives que es repartiran entre les dues localitats. A Andorra la Vella s’hi duran a terme les proves de natació, gimnàstica, atletisme, tennis taula, futbol sala, handbol, bàdminton i judo. Mentre que a La Seu d’Urgell s’hi disputaran les proves de bàsquet, hoquei interior, petanca, ciclisme, tennis i el programa ‘Joves Atletes’ amb nens i nenes de 2 a 7 anys.

Els Jocs Special Olymplics no és només un esdeveniment esportiu únic sinó també social. És un punt de trobada on tenen lloc activitats socials, convivència, lleure i on es dóna visibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual per contribuir a una major inclusió d’aquestes a la societat i a una millor qualitat de vida del col·lectiu i de les seves famílies.

Activitats com el ‘Village’, una vila que es munta a cadascuna de les dues localitats acollidores, el recorregut de la Torxa per tot Catalunya i Andorra la Vella, el programa de salut ‘Joves Atletes’ i els actes d'inauguració i de cloenda, apropen els Jocs Special Olympics a la ciutadania i la fan partícip.

Més de 600 persones faran de voluntàries de l’organització col·laborant en tasques ben diverses com informació, secretaria, fotografia, primers auxilis, control d’accessos, suport a programes de lleure i de salut, recorregut de la torxa, etc.

Els Jocs Special Olympics es celebren a Catalunya des de l’any 1988 quan van tenir lloc a la ciutat de Lleida. L’edició d’enguany serà l’onzena d’aquest esdeveniment amb vocació internacional, i la primera que es celebra en terres dels Pirineus.

Les entitats organitzadores són Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL, juntament amb Special Olympics Andorra, i compten amb la col·laboració d’Special Olympics España.

Afegeix un comentari nou