Àmbit de la notícia
Social

Càritas presenta ‘Vides precàries, quan la precarietat laboral ho envaeix tot’

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
  • Imatge de l'informe "Vides precàries"

L'informe vol donar visibilitzat a persones que viuen situacions de precarietat laboral i pobresa i proposa solucions per afrontar aquestes realitats.

El passat 24 de gener Càritas Diocesana de Barcelona va presentar l’informe Vides Precàrieselaborat amb la resposta de 35 persones en que expliquen com afecta a precarietat a àmbits de la seva vida com l’habitatge, la salut o la conciliació laboral, entre d'altres.

Han participat a la presentació en Salvador Bacardit, delegat episcopal de Càritas Diocesana de Barcelona; en Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona, la Miriam Feu, responsable del programa d’anàlisi social i incidència de Càritas Diocesana de Barcelona i en Sergi Gordo, bisbe auxiliar de l’Arquebisbat de Barcelona.

Les persones en situació de precarietat laboral que atenen a Càritas Diocesana de Barcelona protagonitzen aquest informe, en què expliquen la seva pròpia experiència vivint en situació de precarietat: els efectes en el seu dia a dia, els seus esforços per cobrir les seves necessitats immediates com l’alimentació, la llar i com aquest fet els connecta amb el present o els dificulta construir el seu projecte personal i familiar. Parlen d’ansietat, de sentiment de culpa, de por a perdre la serva llar i de factors externs que fan que es trobin en aquesta situació.

L’informe consta de quatre capítols:

  • Precarietat i pobresa: tracta temes com el dret humà al treball i el treball decent, el treball precari i les persones treballadores pobres, els impactes de la precarietat i la vida en la precarietat.
  • La precarietat laboral destrueix la persona: informació sobre com la precarietat laboral destrueix la persona, les condicions del treball precari, la crisi i la reforma laboral empitjoren les condicions, els problemes afegits de la situació administrativa irregular, la situació familiar i l’edat, les conseqüències de la precarietat laboral, la repercussió a la salut i la importància de tenir un treball decent i una actitud positiva 
  • Accions i propostes de Càritas Diocesana de Barcelona: la inserció sociolaboral de Càritas Reptes a abordar en la inserció laboral, com canviar les condicions de la realitat i propostes.
  • Conclusions: a la cerca d’un treball digne per a tothom.

Càritas entén que com a entitat tenen la responsabilitat de donar a conèixer el model de societat que tenim en l'actualitat per fer-la més humana i més inclusiva. Només donant visibilitat i veu a persones en situació de precarietat laboral serà possible trobar-ne solucions. 

Llegeix aquí l'informe complet.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari