Sant Joan de Déu obre un nou alberg per a persones sense llar

 Font:
Font:

Sant Joan de Déu obre un nou alberg per a persones sense llar

Resum: 

Des del passat dilluns, dia 6 de maig, Barcelona compta amb el segon alberg per a persones sense llar, que ha posat en marxa Sant Joan de Déu Serveis Socials. Es tracta d'un recurs residencial situat al barri de Sarrià que disposa de 60 places per a dones, homes i famílies desnonades sense fills.

El nou centre, que es troba en un edifici cedit a l'orde per la Congregació del Sagrat Cor, ocupa uns 2.500 metres quadrats i compta amb habitacions individuals amb llum natural, espais polivalents i zona enjardinada, a més de gaudir d'una bona xarxa de transport públic amb connexió al centre de la ciutat. El primer alberg de l'orde de Sant Joan de Déu es troba al Poble Sec i va ser inaugurat fa un any.

Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona atén a diari unes 180 persones, oferint recursos residencials a 144. A part, també gestiona pisos per a la inclusió, ofereix suport per a la recerca de treball, gestiona PIRMIS i investiga de forma continuada en l'àmbit de la exclusió social. El nou alberg ha suposat la contractació de 15 persones, que se sumen a l'equip de treballadors i educadors socials, integradors, germans i personal d'administració i acció de Sant Joan de Déu Serveis Social Barcelona.

L'objectiu és donar suport integral a la persona atesa, cobrint les seves necessitats bàsiques i treballant per aconseguir la reinserció soci-laboral, així com potenciar l'adquisició d'hàbits de vida saludables, habilitats personals i socials.

Les persones usuàries de l'alberg venen derivades pels serveis d'atenció bàsics de l'ajuntament de Barcelona,com també pels serveis especialitzats en persones sense llar, i també podran allotjar-s'hi aquelles parelles o persones individuals que es trobin en una fase transitòria de sense llar després d'un desnonament.

El perfil de les persones que s'acullen és: homes de 18 a 64 anys, que es troben en una situació no cronificada de pobresa i/o marginació, ja sigui a causa de factors de caràcter econòmic, cultural, psico-social o de dependències però que presenten possibilitats d'aconseguir una reinserció social i laboral.

Afegeix un comentari nou