Solidaritat entre fogons

El Rotary Club de Barcelona, des de fa quinze mesos, coordina la distribució de menús en menjadors socials. A les cuines de 15 establiments hotelers s'hi couen els àpats.

Tres furgonetes s'encarreguen cada matí de fer les rutes cap els hotels o el Círculo Ecuestre per recollir els menús preparats pels equips de cuina. Els voluntaris carreguen els contenidors i els trasllades als menjadors socials.

El Rotary Club Barcelona Centre, formada principalment per empresaris i professionals, amb llarga tradició de prestació de serveis humanitaris, a finals del 2011 va posar en marxa el projecte Alpan (Aliments per a necessitats), que ja funcionava a Madrid des de feia uns anys. La primera furgoneta la van comprar entre uns quants, posant uns 2000 euros cadascú; després van aconseguir el compromís del Circulo Ecuestre de facilitar 50 menús un cop a la setmana. Tot seguit van venir els contactes amb diversos establiments hotelers, sent el primer Hotels Catalònia. El 12 de juny de 2012 van començar a repartir els primers menús.

Actualment, només quinze mesos després, el projecte Alpan a Barcelona disposa de tres furgonetes i 15 establiments (hotels d’Husa, Melià, NH, Catalonia, Fira Palace, Grand Marina, Me, Princesa Sofia, Barcelona Princess…) brinden la feina de les seves cuines.

Gràcies a aquest esforç, cada dia unes 200 persones reben menjar en quatre menjadors socials.
El primer any s’han repartit 20.000 menús i es calcula que els dotze mesos pròxims s’arribi als 70.000.

Aquesta xarxa, impulsada en un primer moment per la FCVS i l'Ajuntament de Barcelona, s’ha ampliat amb empreses i entitats diverses, com el FC Barcelona, Fiatc, Meroi, Fripan, Mass Media Group, Cafés Bou, Industries Cárnicas, la Confraria de Pescadors de Barcelona, entre d'altres. Així es pot finançar la benzina, l'assegurança de les furgonetes, una altra aporta aliments, altres ajuts i serveis... sense oblidar la tasca dels voluntaris del Rotary Club que col laboren en la distribució dels àpats i amb l'atenció als usuaris dels menjadors. 

Afegeix un comentari nou