Tanca l'empresa d'inserció laboral Ravaltext

  • Dona treballant a Ravaltext. Foto de la seva plana web: www.ravaltext.com

    Dona treballant a Ravaltext. Foto de la seva plana web: www.ravaltext.com

  • Fil de cosir. Foto de la plana web: www.ravaltext.com

    Fil de cosir. Foto de la plana web: www.ravaltext.com

L'associació de dones per la inserció social Surt i la Fundació Tot Raval, juntament amb persones vinculades al sector comercial i empresarial del Raval, van crear l'any 2005 l'empresa d'inserció Ravaltext, que ha donat feina a dones en situació de vulnerabilitat. Ara, però, i arran de la crisi, tanca les seves portes i farà concurs de creditors.

Durant aquests 7 anys el projecte Ravaltext ha promogut la contractació laboral de dones en situació de vulnerabilitat i ha ofert retocs de peces de roba a empreses, cadenes de moda, dissenyadors/ores i particulars. Entre d'altres, han estat els seus clients grans empreses com ara El Corte Inglés, Inditex o Diesel. També confeccionava mostraris per a dissenyadors/ores independents i productes especials, com ara bosses o davantals.

A nivell social, ha ofert orientació, formació i suport a les treballadores, desenvolupant itineraris personals per tal de facilitar la seva transició al mercat laboral ordinari.

La retirada de gran part de les subvencions que rebia i el difícil moment que viu el sector tèxtil han fet insostenible mantenir l'empresa. La Fundació Surt ha explicat que s'intentarà recol·locar les 14 treballadores de Ravaltext.

Les dues entitats promotores d'aquest projecte, porten a terme al barri del Raval diverses iniciatives comunitàries, socials i d'inserció. Surt promou d'altres projectes d'inserció laboral, com ara, el projecte Norai i un servei de càtering.

Afegeix un comentari nou