Un documental recupera la memòria històrica de les persones amb discapacitat intel·lectual

Imatge del rodatge del documental "Diferents". Entrevista al Dr. Gonzalez Duro

Un documental recupera la memòria històrica de les persones amb discapacitat intel·lectual

Resum: 

"Diferents" denuncia tot el que van patir les persones amb discapacitat intel·lectual durant el nazisme alemany i la dictadura franquista a l'Estat espanyol i promou una societat inclusiva i igualitària. El 2 i el 10 de març es farà la presentació del documental a la seu del Memorial Democràtic de Barcelona.

El Grup Caliu presenta "Diferents", documental que pretén recuperar la memòria històrica de dos col·lectius oblidats: les persones amb discapacitat intel·lectual i les persones amb problemes de salut mental.

Ho fa remuntant-se a dos moments històrics: l'Alemanya nazi i l'Espanya franquista. Amb les aportacions i reflexions d'experts i testimonis, aquesta obra vol ajudar a entendre el present, ja que assegura que aquests fets silenciats han condicionat la discriminació que continuen patint aquestes persones en l'actualitat. És un document de denúncia i sensibilització per trencar mites, prejudicis, estereotips i per canviar actituds que promoguin un canvi social, cap a un nou futur i una societat inclusiva i igualitària.

És també un homenatge a totes les víctimes de la violència i l'oblit, a totes aquelles persones que van patir per ser "diferents", perquè no es torni a repetir mai més.

Dimecres, 2 de març, a les 19:00 hores hi haurà una sessió de presentació adreçada a entitats, professionals i estudiants de l'àmbit social. I el dijous 10 de març, es farà una altra per a usuaris/es i famílies de l'associació Grup Caliu i el públic en general. Totes dues seran a sala d'actes de la seu del Memorial Democràtic (Via Laietana, 69. Barcelona).

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a l'adreça documentaldiferents[arrova]gmail.com, indicant el dia que vols anar-hi.

Per a més informació pots consultar el bloc del documental: http://documentaldiferents.blogspot.com

Afegeix un comentari nou
0