Arrenca l'UCM amb 700 km de plogging a Catalunya
Comparteix
La natura, que genera i acull la vida, és un dels millors escenaris a on les persones poden marcar-se fites. L'esforç esportiu, el repte personal, i el compromís solidari per la natura troben una empresa comuna a l'Ultra Clean Marathon.
És molt més que una cursa, perquè en són 7. Molt més que un esport, perquè es tracta de córrer, anar en bici, nedar, remar o navegar. I un objectiu que va més enllà de la posició o la marca, perquè es tracta de posar la natura al centre.
Diumenge 5 de maig és el tret de sortida de l'Ultra Clean Marathon. La gran cursa del plogging arrenca a Barcelona, amb un recorregut de 209 quilòmetres en bici, cap a Sitges, per concloure a Lleida. Els seus abanderats Albert Bosch i Nicole Ribera, continuaran corrents dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte.
Els poden acompanyar persones implicades en la defensa del medi ambient i amants dels esports, vinculades a associacions locals, ambientals, veïnals, esportives, escoles, o equips de treballadors d'empreses, que hi poden participar en una cursa completa, o en trams de 30, 10, 5 o 1 km.
L'itinerari continua amb altres 200 quilòmetres en bicicleta cap a la Seu d'Urgell i Ripoll. A partir d'allí es plantegen 3 dies de curses per terra, dimarts 40 quilòmetres de Ripoll a Olot, dimecres 58 quilòmetres d'Olot a Girona, i dijous 72 quilòmetres de Girona a Blanes.
Divendres i dissabte les recollides de residus esportives es faran per mar: divendres 34 quilòmetres en caiac de Blanes a Mataró, i dissabte, dia final, es retornarà a Barcelona en un trajecte de 30 quilòmetres per mar o per terra.
Al llarg de cada etapa s'organitzaran activitats paral·leles no només de recollida de residus, sinò també per la descoberta dels valors naturals dels indrets que s'atravessen, per part d'entitats com l'associació Trenca, l'associació CEA Alt-Ter, l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, l'Associació de Naturalistes de Girona, l'associació La Sorellona, la Fundació Emys, l'associació Xatrac, l'associació Submón i l'associació Posidonia 2021.
Les inscripcions tenen un cost simbòlic de 5 €, que revertiran en entitats ambientals que treballen per la protecció de la natura i el medi ambient en les zones geogràfiques recorregudes per l'Ultra Clean Marathon.
L'Ultra Clean Marathon és una iniciativa sorgida a partir de la col·laboració entre les entitats ambiental de la Xarxa per la Conservació de la Natura i l'Agència de Residus de Catalunya, i es tracta d'un projecte que uneix la gran mobilització ciutadana del Let's Clean Up Europe amb la de la Setmana de la Natura.
Afegeix un nou comentari