Montblanc celebra la 25a Trobada de Gegants Confinats

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
Serà la primera vegada que la Trobada de Gegants se celebra virtualment. Font: Amics dels Gegants de Montblanc
Serà la primera vegada que la Trobada de Gegants se celebra virtualment. Font: Amics dels Gegants de Montblanc
Els gegants del Montblanc estan confinats. Font: Amics dels Gegants de Montblanc
Els gegants del Montblanc estan confinats. Font: Amics dels Gegants de Montblanc
Les colles es retrobaran a través de les xarxes socials. Font: Amics dels Gegants de Montblanc
Les colles es retrobaran a través de les xarxes socials. Font: Amics dels Gegants de Montblanc

Montblanc celebra la 25a Trobada de Gegants Confinats

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

Els Amics dels Gegants han aconseguit adaptar una festa de cultura popular a les circumstàncies excepcionals que estem vivint a causa de la Covid-19. Celebraran per primer cop l'esdeveniment de forma virtual.

Contra tot pronòstic, el diumenge 17 de maig se celebrarà la 25a Trobada de gegants i bestiari organitzada pels Amics dels Gegants de Montblanc. Tot i que el municipi de la Conca de Barberà no podrà celebrar les Festes de Sant Maties -previstes pels dies 15,16 i 17 d’aquest mes-, a causa de la pandèmia de coronavirus, la colla de gegants ha decidit tirar endavant la seva pròpia celebració de manera virtual amb la Trobada de Gegants Confinats.

La celebració virtual tindrà el format d’una trobada de gegants tradicional però de manera confinada. Es podrà seguir durant tot el dia a través de les xarxes socials dels Amics dels Gegants (Facebook, Instagram, YouTube).

Com s’organitza una trobada de gegants confinats?

L’Ivan Besora, de la junta dels Amics dels Gegants, ens ha explicat alguns detalls sobre com s’ha ‘cuinat’ aquesta trobada tan especial, la primera en la qual els gegants estan confinats.

Tot va començar quan l’ajuntament va decidir suspendre les festes. Aleshores, la colla es va reunir telemàticament per comentar la notícia i va néixer la idea de fer la trobada de forma virtual. Tot seguit, van convocar una reunió per “dissenyar la festa confinada” i van encarregar el cartell a una de les companyes de la colla, la Sara Guerrero.

“Ens vam posar en contacte amb les colles i els hi vam fer la proposta, dient-los que necessitàvem que col·laboressin amb diferent material gràfic i audiovisual. Totes van rebre la petició amb molt interès i predisposició”, afirma l’Ivan sobre les 15 colles d’arreu de Catalunya, del País Valencià i de Navarra que han acceptat la invitació.

Amb tot el material rebut, els Amics dels Gegants han elaborat un seguit de vídeos que s’aniran publicant a les xarxes socials segons indica el cartell. “Fins i tot, aquest passat diumenge vàrem convocar per videoconferència a tots els caps de colla dels grups participants, per fer una darrera gravació d’una de les parts”, afegeix.

L’Ivan també ens avança que hi haurà sorpreses, com una que ha preparat la colla convidada d’honor, el grup AGRUCA ASERR, de San José. Si la trobada s’hagués realitzat físicament, haurien vingut des de Costa Rica, viatge que ha quedat postposat per a la 26ª edició.

No perdre la il·lusió

La Mercè Montserrat, vocal de Protocol, Esdeveniments i Festes de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, ens va explicar en una entrevista que “les abraçades, el contacte, els crits, els salts, l’alegria” es perden virtualment. Una opinió que comparteixen des de grup d’Amics dels Gegants de Montblanc, tot i que també “valoren satisfactòriament” poder celebrar de manera excepcional aquesta edició en format virtual.

“Montblanc som un poble molt festiu i, tot i l’estat d’alerta, ens hem reinventat per no perdre l’essència”, ens trasllada l’Ivan de part de l’agrupació. “En definitiva hem mantingut un caliu constant amb totes les colles, generant un ambient molt positiu, i que esperem que el dia 17 es pugui seguir des d’arreu la Trobada”, afegeix finalment.

Afegeix un comentari nou