Curs: Lideratge ètic, eina per a la transformació social

Carta de la Pau dirigida a l'ONU
Lideratge Font: Pixabay
El lideratge ètic es relaciona amb paraules com transparència, exemplaritat, prudència, justícia, audàcia o humilitat

Curs: Lideratge ètic, eina per a la transformació social

Carta de la Pau dirigida a l'ONU

Resum: 

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU inclou a la seva oferta formativa un curs sobre els pilars del lideratge ètic amb la voluntat de millorar la gestió de les organitzacions i potenciar la tranformació social.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU, inclou a la seva oferta formativa, el curs “Lideratge ètic, eina per a la transformació social”. Avui, hi ha una gran demanda a favor d’un bon lideratge, però quan ens fixem detalladament en aquest terme, es mostren discursos, posicions i perspectives intel·lectuals molt diferents. Concretament, el lideratge ètic es relaciona amb paraules com transparència, exemplaritat, prudència, justícia, audàcia o humilitat però, quins són els seus avantatges per a la transformació social?

El lideratge ètic avui potser encara no és majoritari, però, contràriament, sí som conscients que un lideratge sense cap referència a principis ètics té grans efectes per a les persones, les comunitats liderades i el seu entorn. De fet, avui és fàcil de trobar organitzacions de molt diferent tipus, públiques, privades, lucratives i no lucratives i de sectors professionals ben diferents que mostren desgast i cansament perquè no tenen al capdavant un bon lideratge.

La falta de reconeixement o d’autonomia, la passivitat respecte les tasques que s’han de fer, la frustració que avui es respira a moltes organitzacions i la manca d’un clima saludable de treball, són fenòmens que reclamen un lideratge ètic. En aquest curs s’abordaran temes com: la metamorfosis del lideratge, els pilars del lideratge, què és el lideratge ètic, la gramàtica del lideratge ètic i es posaran exemple de persones que es poden considerar líders ètics.

Imparteix aquesta formació Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull. Es pot seguir aquest curs de forma presencial, des de la seu de la Fundació Carta de la Pau (C/ Modolell, 41. Barcelona) o en streaming (s’ofereixen vídeos de cada sessió). El curs, de 15 sessions, començarà el proper dilluns 9 d’octubre en horari de 16.00 a 17,30 h (sessions: : 9 i 23 octubre, 6 i 20 novembre, 11 de desembre, 8 i 22 gener, 5 i 19 febrer, 5 i 19 març, 9 i 30 abril i 7 i 21 maig). Aquesta formació és bonificable per la Fundació Tripartita.

Més informació: formacio@cartadelapau.org / Inscripcions: http://www.cartadelapau.org/ca/formacio.php).

Afegeix un comentari nou