Els Lluïsos de Gràcia recuperen la memòria de la postguerra
Comparteix
Han engegat un projecte per recollir la memòria oral dels socis i sòcies de l'entitat. Ara com ara, han entrevistat 13 persones i la idea és llançar una campanya de micromecenatge per realitzar un documental.
163 anys d'història, els que té a l'esquena l'associació sociocultural i esportiva Lluïsos de Gràcia, donen per a moltes anècdotes i efemèrides. L'entitat ha engegat un projecte de recuperació de la memòria oral dels seus socis i sòcies amb l'objectiu de retratar una part d'aquesta trajectòria, la que va de la Guerra Civil espanyola fins a la Transició.
Fins al moment, han realitzat 13 entrevistes a antics membres, com ara, a Lliberat Hosta, conegut com a 'Tatu' i expresident de l'associació. La idea és recollir tots els testimonis en un documental, una exposició o un llibre, que es finançarà a partir d'una campanya de micromecenatge.
Durant la dictadura franquista, els Lluïsos de Gràcia era una entitat només d'homes solters. A més, quan es casaven havien de deixar l'entitat. Les dones no van poder ser-ne sòcies fins al 1969, i només podien participar en les funcions teatrals que organitzaven.
Afegeix un nou comentari