Ja està en marxa el projecte telemàtic Geofestes

  • Imatge de la portada de la guia didàctica del projecte

    Imatge de la portada de la guia didàctica del projecte

  • Gegants a la Festa Major de les Borges Blanques

    Gegants a la Festa Major de les Borges Blanques

  • Capçalera del projecte al seu blog

    Capçalera del projecte al seu blog

És una proposta educativa que vol donar a conèixer les festes majors de Catalunya a partir de la seva geolocalització.

El projecte Geofestes està impulsat per l'Associació de Mestres iEARN-Pangea, una entitat que treballa des del 1988 fomentant la realització de projectes telemàtics cooperatius entre centres d'ensenyament d'arreu del món. Aquesta primera edició va començar oficialment el 2 de febrer i es desenvoluparà durant el segon i el tercer trimestre del curs 2015-2016.

Segons els promotors i les promotores de Geofestes, es tracta d'una "oportunitat d’aprenentatge per a l’alumnat per conèixer en profunditat les tradicions populars de les seves localitats així com d’altres municipis del país i aprofundir-ne en la seva història a partir de l’intercanvi d’experiències i informació en un entorn digital".

El projecte proposa una metodologia molt dinàmica i divertida a través del joc i l’intercanvi d’informació, i en la qual les TIC i els dispositius mòbils juguen un important paper. Els seus objectius són molt diversos, i van des de conèixer el folklore i les tradicions populars de cada comunitat i de tot el país, passant per valorar la diversitat i respectar les diferències, fins a treballar aspectes socials de Catalunya i utilitzar diferents fonts per constrastar informacions.

Geogestes permet el treball per competències transversals, com ara la lingüística, la metodològica en el tractament de la informació, aprendre a aprendre, etc., però també competències de tipus personal, com l'autonomia i la iniciativa. Al llarg de tot el projecte són presents la comunicació dels resultats obtinguts, la recerca i el tractament de la informació i l’organització del treball, tant personal com de grup, així com altres aspectes.

Pots consultar la guia didàctica del projecte per tenir més informació sobre els seus objectius, la seva metodologia i les seves dinàmiques de treball i propostes.

Afegeix un comentari nou