Un projecte d'aprenentatge personalitzat de pebMINA, guanyador de 'Comunitats que Eduquen'
Comparteix
Amb aquesta crida la Fundació Jaume Bofill buscava iniciatives comunitàries que ofereixen oportunitats educatives a infants i joves. El projecte guanyador destaca per la incorporació de noves formes de col·laboració entre diversos agents.
Durant aquest 2018, la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica han reivindicat la necessitat de més i millors oportunitats educatives per a tothom.
Ho han fet amb la iniciativa 'Educació360. Educació a temps complet', que, entre altres, ha inclòs la crida 'Comunitats que Eduquen'. Es tracta d'una invitació a repensar els projectes comunitaris perquè apostin pel treball i lideratge col·laboratiu entre diferents actors i que ofereixin oportunitats educatives d’aprenentatge i desenvolupament a infants i joves.
Els 30 projectes finalistes d'aquesta convocatòria han participat en un procés de capacitació i mentoria, per poder orientar els projectes cap a una perspectiva d'educació a temps complet. El procés va acabar amb un lliurament de premis, que va tenir lloc el 30 de novembre, a Barcelona.
El primer premi va ser per al projecte 'Itineraris 360' de pebMINA-Projecte educatiu de barri La Mina de Sant Adrià del Besòs. La iniciativa destaca per la incorporació de noves formes de col·laboració entre diversos agents comunitaris i per impulsar un projecte que aposta per garantir les condicions d'educabilitat dels infants i adolescents més vulnerables.
Els segons premis van ser per a 'EducArts Zona Nord' de la Fundació l'ARC, 'Nexes' de l'Esplai La Gresca de Ripollet i 'Aprenijoc' de Fundació Salut Alta de Badalona. En aquests casos es va valorar la capacitat de connectar aprenentatges entre els diferents espais i temps educatius, establint nexes entre els seus aprenentatges, interessos i motivacions, des de la inclusió.
Abans de lliurar els premis, hi va haver temps per a la reflexió i el debat. El diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, va donar inici a la trobada, que va comptar amb una conferència de Joan Cuevas, politòleg i cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill, i la taula rodona 'Acció comunitària: innovació i polítiques de suport'. En aquest vídeo pots escoltar totes les reflexions que s'hi van compartir.
Afegeix un nou comentari