Un projecte d'aprenentatge personalitzat de pebMINA, guanyador de 'Comunitats que Eduquen'

Colectic - Comunitari
L'equip de pebMINA va recollir el primer premi de la crida 'Comunitats que Eduquen' en una jornada que va tenir lloc el 30 de novembre de 2018 Font: Fundació Jaume Bofill
L'equip de pebMINA va recollir el primer premi de la crida 'Comunitats que Eduquen' en una jornada que va tenir lloc el 30 de novembre de 2018 Font: Fundació Jaume Bofill

Un projecte d'aprenentatge personalitzat de pebMINA, guanyador de 'Comunitats que Eduquen'

Colectic - Comunitari

Resum: 

Amb aquesta crida la Fundació Jaume Bofill buscava iniciatives comunitàries que ofereixen oportunitats educatives a infants i joves. El projecte guanyador destaca per la incorporació de noves formes de col·laboració entre diversos agents.

Durant aquest 2018, la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica han reivindicat la necessitat de més i millors oportunitats educatives per a tothom.

Ho han fet amb la iniciativa 'Educació360. Educació a temps complet', que, entre altres, ha inclòs la crida 'Comunitats que Eduquen'. Es tracta d'una invitació a repensar els projectes comunitaris perquè apostin pel treball i lideratge col·laboratiu entre diferents actors i que ofereixin oportunitats educatives d’aprenentatge i desenvolupament a infants i joves.

Els 30 projectes finalistes d'aquesta convocatòria han participat en un procés de capacitació i mentoria, per poder orientar els projectes cap a una perspectiva d'educació a temps complet. El procés va acabar amb un lliurament de premis, que va tenir lloc el 30 de novembre, a Barcelona.

El primer premi va ser per al projecte 'Itineraris 360' de pebMINA-Projecte educatiu de barri La Mina de Sant Adrià del Besòs. La iniciativa destaca per la incorporació de noves formes de col·laboració entre diversos agents comunitaris i per impulsar un projecte que aposta per garantir les condicions d'educabilitat dels infants i adolescents més vulnerables.

Els segons premis van ser per a 'EducArts Zona Nord' de la Fundació l'ARC, 'Nexes' de l'Esplai La Gresca de Ripollet i 'Aprenijoc' de Fundació Salut Alta de Badalona. En aquests casos es va valorar la capacitat de connectar aprenentatges entre els diferents espais i temps educatius, establint nexes entre els seus aprenentatges, interessos i motivacions, des de la inclusió.

Abans de lliurar els premis, hi va haver temps per a la reflexió i el debat. El diputat delegat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, va donar inici a la trobada, que va comptar amb una conferència de Joan Cuevas, politòleg i cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill, i la taula rodona 'Acció comunitària: innovació i polítiques de suport'. En aquest vídeo pots escoltar totes les reflexions que s'hi van compartir.

Afegeix un comentari nou