Àmbit de la notícia
Cultural

Antonio Celeiro: “M’agradaria que hi hagués més associacions dedicades a la música rock a Barcelona”

Entitat redactora
Suport Tercer Sector
Autor/a
Eduardo Izquierdo
  • Antonio Celeiro és un dels grans agitadors i activistes del rock and roll a la ciutat de Barcelona.
    Antonio Celeiro és un dels grans agitadors i activistes del rock and roll a la ciutat de Barcelona. Font: Associació Producciones Acaraperro.
  • Rocksound BCN sempre va fer accions benèfiques, campanyes socials, etc.
    Rocksound BCN sempre va fer accions benèfiques, campanyes socials, etc. Font: Associació Producciones Acaraperro (Desi Estévez).

L'activista ha treballat durant molt de temps fent de la seva passió una causa solidària, organitzant concerts a favor de l'AFANOC o Creu Roja.

Antonio Celeiro és un dels grans agitadors i activistes del rock and roll a la ciutat de Barcelona. Durant tretze anys va mantenir en actiu la sala de concerts Rocksound BCN, per la qual van passar artistes internacionals de reconeguda reputació. Els concerts celebrats a la petita sala del Poble Nou es van convertir en un referent per a tothom a qui li agradava el rock a la ciutat i allà es podia gaudir també de blues, soul, hard rock, heavy metal i qualsevol estil.

Pràcticament, des del seu començament, Rocksound BCN va col·laborar amb diverses causes socials i l’any 2017 Antonio Celeiro va convertir-se en vicepresident de l’Associació Producciones Acaraperro, que té com a objectiu social la promoció de la música rock a la ciutat de Barcelona.

Amb el tancament de Rocksound BCN, aquest autèntic referent de la capital catalana ha destinat els seus esforços a la mateixa tasca, establint diverses aliances amb altres entitats i sempre intentant que Barcelona i Catalunya no perdessin l’oportunitat de veure algunes bandes que, d’altra manera, no passarien per la ciutat.

Antonio, com va començar l’aventura de Rocksound BCN?

Bé, Xavier Ribasses, que havia sigut el cap de Garatge Club -per on van passar bandes com Green Day o Rammstein i d’altres- i jo vam voler obrir un club on es pogués escoltar rock and roll en directe. Ho vam fer i l’aventura, amb diferents canvis, va durar tretze anys.

El 2021, Rocksound BCN va tancar definitivament les portes. Per què? Com ho vas viure?

Era una cosa que ja sabíem que podia passar. El local on estàvem es trobava afectat per temes immobiliaris i va arribar el moment de deixar-lo. Al principi m’ho prenia com el final d’una etapa i, de fet, ho és, però tinc ganes de continuar i estem treballant per poder tornar a obrir en un altre lloc. No sé quan, però ho farem.

Abans vas passar a formar part de l’Associació Producciones Acaraperro. Com va ser això?

A Rocksound BCN sempre vam fer coses benèfiques, campanyes socials, etc. Vam fer concerts per recollir diners per a menjadors escolars o campanyes de recollida de joguines que després donàvem a entitats com Creu Roja, vam fer concerts en benefici de l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) i La Casa dels Xuklis...

El meu germà Manel, formava part d’Acaraperro i vaig decidir entrar a formar part jo també. És una entitat que presideix la Silvia Beltran, i a la junta estem el meu germà i jo, més l’Edu Chinaski. Seguim programant concerts a sales de la ciutat i seguim amb aquestes iniciatives solidàries.

Però ara sense ànim de lucre.

I abans també. És veritat que amb Rocksound érem una empresa mercantil, però jo tenia –i tinc– la meva feina a banda, perquè amb prou feina s’aconseguia cobrir despeses i pagar a les bandes.

És veritat que ara som una associació sense ànim de lucre, però les coses no han canviat tant, més enllà de no tenir una sala on fer tots els concerts i haver d’anar a altres sales de la ciutat com La Deskomunal, que és una cooperativa, Sala Upload, Bóveda o La Textil, entre altres que, per cert, s’han portat molt bé amb nosaltres.

També col·laboreu amb Metalcova, una altra associació sense ànim de lucre. Com funciona?

És cert que programem concerts amb Metalcova, però a més jo soc soci. És una associació destinada a promoure el heavy metal. Ja som més de 100 socis que paguem una petita quota anual per poder veure a la nostra ciutat els grups que ens agraden. Com a Acaraperro, tot el que es pugui treure econòmicament en un concert es reinverteix en fer d’altres.

I continueu col·laborant amb altres entitats com l’AFANOC.

És un projecte que ens agrada molt. A més La Casa dels Xuklis està al meu barri, perquè jo soc de la Vall d’Hebron. Com sabeu l’AFANOC és una entitat que es dedica a donar serveis a nens que pateixen càncer i les seves famílies, i és un tema que ens sembla molt lloable. Ara mateix estem posant en marxa un llibre commemoratiu de la sala Rocksound BCN, amb fotografies, on els beneficis aniran íntegrament per a ells. Perquè s’ho mereixen.

Amb tot això, creus que existeix un teixit associatiu a Barcelona al voltant de la música?

Encara és molt ‘underground’. Però a poc a poc anem col·laborant entre nosaltres. Associacions dedicades el rock només conec dues: Metalcova i la nostra. M’agradaria que hi hagués més associacions dedicades a la música rock a Barcelona.

També està la cooperativa La Deskomunal a Sants, que organitza concerts de tots els estils i amb la qual hem treballat en diverses ocasions... Alguna cosa es mou, però molt a poc a poc. Fa falta més empenta i més gent per parlar de teixit associatiu. Suposo que ho aconseguirem.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari