Verdinada d'hort i transformació

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Verdinada
Hort urbà al terrat de Lluïsos de Gràcia.
Calçotada ecològica a la Verdinada de Lluïsos de Gràcia.
Calçotada ecològica a la Verdinada.

Verdinada d'hort i transformació

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Del 5 al 29 de març la Vila de Gràcia s’omple d’activitats relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat.

Lluïsos de Gràcia celebrarà l'onzena Verdinada, una iniciativa arrelada a la Vila de Gràcia (Barcelona), que promou activitats ambientals junt a associacions i entitats de tot el districte. El programa es desenvoluparà del 5 al 29 de març al voltant de l'"Hort i la transformació", aprofitant el desè aniversari de l’hort urbà que Lluïsos té al terrat de l'entitat.

Entre les activitats més popular de la Verdinada hi ha la Calçotada ecològica, que enguany se celebrarà el dissabte,10 de març, a la Plaça del Nord. La cita, coorganitzada amb l’Agrupament Escolta de Lluïsos, es presenta com l’escenari de la Festa Verda amb calçotada a popular (14h) i tallers de sostenibilitat amb horticultura, reparació de bicicletes, hàbits saludables, reutilització i reducció de residus de la llar, entre d'altres. Per a participar-hi, cal formalitzar la inscripció online abans del 8 de març, ja que les places són limitades. El preu és de 13 euros per a socis i 16 euros per a no socis. A les 12h s'hi faran jocs de taula a la plaça.

Durant aquestes setmanes de La Verdinada, a Lluïsos es durà a terme per segon any una ecoauditoria per comptabilitzar els residus que genera l'entitat i comparar-ho amb els resultats de l’any anterior. El dissabte 17 de març hi haurà una jornada comunitària de manteniment del bosc a l’aula ambiental Bosc Turull. I diumenge, 18 de març, l’activitat consistirà enfortir el viver que DEPANA conserva dins la finca municipal del Bosc Turull.

El diumenge 25 de març es farà la tradicional excursió organitzada per L’amagatall i es visitarà les Fonts de Collserola, coincidint amb el Dia mundial de l’Aigua. L'entitat publicarà, cada dia i durant 21 dies (del 5 al 25 de març), 21 consells sobre reducció de residus, consum responsable i temàtiques relacionades amb l’hort. Per últim, al vestíbul de Lluïsos de Gràcia s’hi podrà veure l'exposició “Experiències d’autocompostatge a Catalunya”.

Afegeix un comentari nou