El Parlament Europeu prioritza l'economia social en les polítiques de creixement econòmic
Comparteix
Ha recollit les propostes d'empreses de l'àmbit de l'economia social i ha aprovat un informe que permet avançar en aquest model econòmic.
Aquestes propostes fetes per la Confederació Empresarial Espanyola d'Economia Social (CEPES) pretenen potenciar un sector que a la Unió Europea representa a dos milions d'empreses, un 10% del total, i dóna treball a 14 milions de treballadors i treballadores, el 6,5%.
L'Eurocàmera ha aprovat un informe que consolida l'economia social en la planificació econòmica i pressupostària, i que porta com a nom "Informe sobre el Semestre Europeu per a la coordinació de les polítiques econòmiques: aspectes socials i relatius al treball de l'Estudi Prospectiu Anual sobre el Creixement 2016".
Segons CEPES, les empreses d'economia social acostumen a tenir més dificultats que les tradicionals per aconseguir financiació pública o privada, entre d'altres motius, per la falta de coneixement de la situació real per part dels gestors dels intermediaris financers.
És per això que demana millorar l'accés d'aquestes empreses a diverses formes de finançament, com ara els fons europeus, i que recolzi la inversió en economia solidària. També sol·licita a la Comissió Europea que promogui formes de cooperació en què participin les empreses d'aquest sector juntament amb altres actors socioeconòmics.
Afegeix un nou comentari