Urbanisme

Una sessió de treball en el marc del projecte

news-iconNotícia > Comunitari

Un estudi sobre Mataró ha comptat amb la participació de les entitats de la ciutat

El projecte Mataró 2050 té com a objectiu adaptar la ciutat a situacions ambientals i socials que poden esdevenir probables cap a mitjans d'aquest segle.

Punt d'informació mòbil

news-iconNotícia > Comunitari

El procés participatiu de Ca n’Oriac entra a la seva recta final

Impulsat pels veïns i les veïnes del barri de Matadepera, a Sabadell, el projecte pretén donar forma i contingut a aquesta masia com a equipament per al barri i per a la ciutat.

El Passeig del Born

news-iconNotícia > Comunitari

Ciutat Vella avança en el procés participatiu del seu nou Pla d'usos

El procés està obert a la ciutadania i les entitats d'aquest districte de Barcelona perquè puguin opinar sobre els locals de pública concurrència i sobre l’impacte que aquests establiments tenen en les seves vides.

El Pop Up Green implica la ciutadania en la reflexió sobre el paisatge (imatge: congresarquitectura2016.org)

news-iconNotícia > Ambiental

Accions de guerrilla amb el Pop up Green a Barcelona

La Biennal del Paisatge s'obre a la ciutadania convidant-la a viure una acció participativa, de denúncia creativa dels espais descuidats de la ciutat, el 28 de setembre a les 19 hores.

El tercer divendres de setembre es celebra el Park(ing) day en quasi 200 ciutats dels món (imatge: parking day barcelona)

news-iconNotícia > Ambiental

Park(ing) Day: recuperant l'espai públic urbà

El 16 de setembre es celebra aquesta festa, en la que la ciutadania recupera per a l'ús públic l'espai ocupat per una plaça d'aparcament.

Consulta a la ciutadania al mateix Firal. Font: raonspubliques.org

news-iconNotícia > Comunitari

Olot engega un procés participatiu per remodelar el Firal

La iniciativa vol conèixer quina és la visió compartida sobre el futur d’aquest espai de la ciutat mitjançant tallers participatius, activitats al carrer i eines digitals.

Portada de l'informe

news-iconNotícia > Comunitari

La FAVB publica un informe sobre l’estat urbanístic dels barris de Barcelona

El document ha estat elaborat a partir de les respostes que han facilitat més d'una cinquantena d'associacions veïnals de la ciutat, el 90% de les qual estan federades.

Imatge de portada del dossier de la conferència

news-iconNotícia > Comunitari

Barcelona acollirà una conferència internacional sobre desenvolupament urbà i salut

Té com a objectiu presentar, compartir i intercanviar bones pràctiques en la incorporació de la salut al disseny i la gestió d'entorns urbans, i fomentar una perspectiva conjunta i interdisciplinària en la creació d'entorns urbans saludables.

Una gran glicinia omple de color aquest racó de natura urbana preservat gràcies a l'acció veïnal (imatge:salveneljardí)

news-iconNotícia > Ambiental

Acció veïnal per fer la ciutat més verda

La implicació dels veïns ha permès que al cor de Gràcia, a Barcelona, existeixi el Jardí del Silenci, un racó de natura al barri, en el qual s'organitzen activitats culturals.

Fragment de la imatge de capçalera del web del fòrum

news-iconNotícia > Comunitari

Fòrum veïnal sobre l'urbanisme de Barcelona

La trobada està organitzada pel moviment veïnal de la ciutat i vol apropar els veïns i les veïnes a les decisions públiques sobre l’entorn urbà que els envolta.

caminada barcelona

news-iconNotícia > Cultural

Perspectives Urbanes Singulars. Paisatge i història dels Tres Turons

Balmesblancs ofereix un itinerari pels Tres Turons de Barcelona des dels quals es pot gaudir de la ciutat des d'una altra perspectiva.

Espais urbans amb horts com a estratègia de resiliència (imatge:theguardian.com)

news-iconNotícia > Ambiental

La resiliència urbana de Barcelona

El 24 i 25 de febrer es celebra la Barcelona Resilience Experience a l’Hospital de Sant Pau, durant la qual s’analitzarà el model emprat per la ciutat i els aspectes de governança, planejament i tècniques que potencien la resiliència urbana.

Bristol és la capital verda europea durant el 2015 (imatge:bristolgreencapital.org)

news-iconNotícia > Ambiental

Capitals verdes d'Europa

Bristol ha estat premiada com a Capital Verda d’Europa 2015 pel seu compromís, les seves accions, i la seva capacitat inspiradora en matèria de Sostenibilitat. Ara s’obren les candidatures també per a les petites i mitjanes ciutats europees.

Fes Camp 2015, festival d'art,sostenibilitat i participació ciutadana (imatge:fescamp.cat)

news-iconNotícia > Ambiental

Fes Camp 2015: Festival d'Art, Medi Ambient i Comunitat a Sant Cugat del Vallès

A la primavera tindrà lloc una trobada participativa per reflexionar sobre la sostenibilitat a través de l’art i la cooperació veïnal, als barris de la cara nord de Collserola. Queden dues setmanes per presentar les propostes dels artistes.

news-iconNotícia > General

El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya participa al Fòrum 2012 Catalunya 21. Territori i urbanisme. Estat i alternatives

El Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya s'ha unit als treballs que des de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) s'estan realitzant per a la celebració del 'Fòrum 2012 Catalunya 21 - Territori i Urbanisme - Estat i Alternatives'.

news-iconNotícia > Comunitari

L'antropòleg Manuel Delgado posa en entredit les actuals polítiques urbanístiques

La Fundació Ser.Gi i dins del marc d'activitats "Girona Intercutural 2010" va organitzar la conferència a càrrec de l'antropòleg, "L’espai públic, espai de tots?" que va posar en entredit el discurs oficial sobre l'espai públic de "convivència idíl.lica i aliè a les injustícies reals"

news-iconNotícia > Internacional

Dia Mundial de la Salut: 7 abril. Aquest any, el tema: Urbanisme i salut.

Cada any, l'Organització aprofita l'ocasió -commemorant la seva creació- per a fomentar la presa de consciència sobre algun tema clau de salut mundial. La OMS organitza esdeveniments a nivell internacional, regional i local durant aquesta jornada i al llarg de l'any per a ressaltar la prioritat assenyalada en matèria de salut.