Àmbit de la notícia
Formació

9 tallers per infants on treballar les desigualtats del sistema econòmic, a càrrec de SETEM

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Màrius Intente
  • Foto de grup. Font: Plana web de SETEM Catalunya
    Foto de grup. Font: Plana web de SETEM Catalunya

SETEM presenta nou catàleg de serveis amb una llista molt extensa d'activitats formatives

SETEM Catalunya és una ONG d’Educació per al Desenvolupament que col·labora amb organitzacions del Sud per conscienciar sobre les desigualtats Nord-Sud i fomentar un món més equitatiu i solidari. Fundada el 1968, té experiència en campanyes de sensibilització i activitats formatives, i participa en diverses xarxes i consorcis a nivell català, estatal i internacional. Ofereix tallers i activitats adaptades a diferents col·lectius, amb perspectiva de gènere i ecologista, per sensibilitzar sobre les desigualtats del sistema actual i impulsar l’economia solidària.

Aquesta entitat presenta el seu nou catàleg d'activitats i serveis, on destaquen els tallers per a infants i joves on treballar temàtiques diverses sobre les desigualtats del Nord-Sud i del sistema econòmic imperant. Apuntem quins són els 9 tallers que es ofereixen per a infants (de 10 a 12 anys).

L'objectiu és revelar les desigualtats en els intercanvis comercials entre els països del Sud i del Nord Global, així com fomentar la capacitat d'anàlisi i el pensament crític. A través de jocs immersius i activitats reflexives, el taller busca promoure la comprensió de les injustícies socials i econòmiques que afecten el Sud Global, provocades pel model de producció i consum dels països del Nord Global. Té una duració de 60 minuts.

Si voleu descobrir la connexió entre les vostres accions diàries i l'impacte dels vostres hàbits de consum, promovent el consum responsable, aquest taller és l'adient. A més, es busca fomentar la capacitat d'anàlisi i el pensament crític. El taller ofereix eines per reflexionar sobre les nostres pràctiques quotidianes, tant individuals com col·lectives, per incentivar el consum responsable i el seu potencial per generar canvis socials. Té una duració de 60 minuts.

Aquest és un taller molt dinàmic on es pretén donar a conèixer l'origen de la nostra roba i les diferents etapes de producció tèxtil. Es pretén, d'aquesta manera, fomentar un diàleg sobre què podem fer nosaltres, construint noves formes d'actuar, reduir i consumir entre tots i totes. Té una duració de 60 minuts.

D'on ve allò que mengem? Quins efectes té el lloc on comprem els nostres aliments? Aquest taller té com a objectiu despertar l'interès pel sistema de producció i consum d'aliments, així com per l'origen dels productes que consumim, fomentant una reflexió sobre com la nostra capacitat com a consumidors pot generar canvis transformadors. S'explora l'impacte del sistema de producció i consum d'aliments, educant sobre la importància del consum responsable com a motor de canvi social, i desenvolupar la capacitat d'anàlisi crítica i pensament reflexiu. Té una duració de 60 minuts.

Sabem què vol dir emergència climàtica? Quines alternatives hi ha? Què podem fer i com hem d'actuar per frenar-ho? En el context de la crisi climàtica, el taller busca proporcionar una comprensió integral del problema i abordar-lo amb empatia i esperança activa. L'objectiu és destacar les alternatives per a una transició ecosocial, promocionant un canvi de paradigma cap a pràctiques sostenibles i inclusives. Té una duració de 60 minuts.

El taller vol introduir el concepte de discriminació per motius de sexe i gènere, destacant la divisió del treball per sexes i les desigualtats de gènere en contextos de disparitats Nord-Sud. A més, busca fomentar la capacitat d'avaluació i el pensament crític. L'objectiu és fer reflexionar sobre les discriminacions de sexe i gènere, els estereotips de gènere i la importància de la igualtat d'oportunitats per a totes les persones.  Té una duració de 60 minuts.

Sabem quins processos hi ha darrere de la producció de molts dels aparells electrònics que fem servir diàriament? Què suposa construir un telèfon mòbil? D'on sorgeixen els materials i la mà d'obra? Moltes d'aquestes preguntes són presents al taller, que té l'objectiu d'informar i conscienciar sobre la cadena de subministrament d’electrònica i les violacions de drets humans i laborals que es produeixen durant el procés de producció. Té una duració de 60 minuts.

El taller aborda l'origen dels diners i dels bancs, exposant la seva relació amb la indústria de la guerra i els conflictes armats. També presenta la banca ètica com una alternativa als bancs convencionals, promocionant la capacitat d'anàlisi i el pensament crític dels participants. Té una duració de 60 minuts.

El taller promou una reflexió sobre els impactes negatius del consum diari en els àmbits socials i ambientals, així com analitza les repercussions negatives de l'economia capitalista globalitzada. Al mateix temps, destaca els beneficis de l'Economia Social i Solidària (ESS) i busca desenvolupar la capacitat d'anàlisi i pensament crític dels participants. Té una duració de 120 minuts.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari