Code Club busca persones voluntàries per ensenyar als infants a programar

Colectic
En poc més de cinc anys, Code Club s'ha estès arreu del món, arribant al voltant de 10 mil clubs de codi a 125 països diferents
En poc més de cinc anys, Code Club s'ha estès arreu del món, arribant al voltant de 10 mil clubs de codi a 125 països diferents

Code Club busca persones voluntàries per ensenyar als infants a programar

Colectic

Resum: 

Code Club posa l'aprenentatge de la programació a l'abast de tots els nens i nenes, trencant amb les barreres socials i de gènere i oferint una activitat gratuïta i oberta. Això no és possible sense les persones voluntàries que fan de talleristes.

Code Club Catalunya engega la setena edició de la iniciativa 'Code Club a les biblioteques', en col·laboració amb universitats i biblioteques d'arreu del territori. En aquesta edició, s'hi han afegit 92 biblioteques que volen oferir a infants del seu municipi l'oportunitat d'aprendre a programar. Per fer-ho possible, els calen persones formadores, que, seguint la filosofia del moviment internacional Code Club, han de ser voluntàries. I és que, el pilar més important d'aquest projecte és el voluntariat.

La participació de les universitats es basa a difondre el programa entre el seu alumnat i animar-los a fer-hi de voluntaris i voluntàries.

En l'edició 2017-2018 van participar 31 biblioteques, estudiants de cinc universitats i 200 nens i nenes. Ara el repte és trobar persones voluntàries per a les 92 biblioteques que s'han mostrat interessades a participar-hi.

Les persones voluntàries que hi participin hauran de poder dedicar 1,5 hores del seu temps durant 10 o 12 setmanes, per fer un taller d'Scratch amb nens i nenes de 9 a 12 anys. El taller es desenvoluparà en una de les 92 biblioteques participants, durant el segon o tercer trimestre del curs 2018-2019.

Els voluntaris i voluntàries participaran en una formació inicial sobre Code Club de tres hores de durada. Se'n faran edicions presencials els dies 5 de novembre en la UPF, 13 de novembre en la UdG i 15 de novembre en Palau Marc BCN, i una en línia del 7 al 21 de gener 2019. A més, rebran un currículum d'activitats Code Club amb material pedagògic per a les 12 sessions, suport i acompanyament per part de l'equip de Code Club i formació en línia gratuïta sobre Scratch.

El període d'inscripcions d'estudiants acaba el 30 d'octubre de 2018.

Afegeix un comentari nou