Dia Internacional de les Tecnologies Apropiades

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Dia Internacional de les Tecnologies Apropiades

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Conjuntament s'ha presentat el “I Informe Discapacidad y tecnologia” de la Fundación Adecco on es presenten uns resultats molt interessants sobre com li pot canviar la vida, gràcies a la tecnologia apropiada, a una persona amb discapacitat.

Avui 15 de juliol es celebra el Dia Internacional de les Tecnologies Apropiades, un dia per recordar com es pot enfocar les tecnologies per a una causa molt concreta, com per exemple ajudar a les persones discapacitades a tenir una vida més senzilla. Aquest conjunt de tecnologies són molt diverses i van des de les taules regulables en altura fins a les pantalles de gran format.

Coincidint amb aquesta celebració, el passat 9 de juliol la Fundació Adecco va presentar el “I Informe Discapacidad y Tecnologia”. Aquest informe presenta uns resultats molt positius sobre l'aplicació de les tecnologies apropiades. Per a donar un petit exemple, un 90% dels enquestats comenta que les tecnologies apropiades els hi ha permès millorar la vida. Com a única nota negativa, referent als resultats de l'informe, només cal destacar que el principal obstacle que troben les persones discapacitades per accedir a aquest tipus de tecnologies és l'aspecte econòmic.

A la Xarxa Punt TIC ja fa temps que treballen aquests aspectes. Alguns punts d'aquesta xarxa han ofert a grups d'usuaris la possibilitat de provar aquestes tecnologies. Tanmateix, a la Granja de Wikis de la Xarxa Punt TIC es pot trobar tot un seguit d'articles on s'expliquen les diferents tecnologies per afavorir l'accessibilitat.

Afegeix un comentari nou