Neix un nou espai de robòtica i fabricació digital!

Associació per a Joves TEB - Informàtic
Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neix un nou espai de robòtica i fabricació digital!

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

RavalFab començarà les seves activitats el mes de febrer. El projecte està basat en les l'ús per part dels joves i d'una forma educativa, de les noves eines de la robòtica i la fabricació digital.

RavalFab és un projecte de El Teb que promou l'ús educatiu per part dels joves de les noves eines de fabricació digital i de la robòtica. Les formacions que s'impartiran estaran adreçades a joves de 16 a 21 anys amb inquietuds sobre aquestes eines.

Més concretament, RavalFab es basa en formacions de:

  • Programació: automatització de processos amb entorns de programació com Scratch o Processing. Mitjançant aquestes eines es vol fomentar l'ús del pensamant computacional i de l'abstracció.
  • Robòtica: disseny, construcció i ús de robots. Mitjançant la robòtica, l'usuari adquirirà més destresa manual i treballarà conceptes d'electrònica bàsica.
  • Impressió 3D: disseny, modelat i impressió en 3 dimensions. L'ús de la impressora 3D, conduira cap a un treball del raonament espacial i l'abstracte.
  • Internet de les coses: mitjançant l'ús de l'electrònica, els sensors i els microcontroladors es pot connectar els vostres projectes amb el món que us envolta.

Totes aquestes formacions es faran els dimarts de les 16:00 fins les 18:00 a l'Associació per a Joves TEB del barri del Raval de Barcelona. Les places són limitades, 15 alumnes i la inscripció és gratuïta. La única condició necessària, és que els joves es comprometin a assistir a totes les sessions.

La robòtica i la fabricació digital són dos camps claus en les feines del futur. Avui en dia, a Europa fan falta més de 800000 treballadors en el sector TIC. A la ciutat de Barcelona hi han 3 Ateneus de Fabricació Digital, però al barri del Raval de Barcelona no n'hi havia cap.

Per a saber-ne més: el Teb

Afegeix un comentari nou