Reaccions d'ONG catalanes a la repressió al Poble sahrauí per part del Marroc (actualització)

  • Bandera del Front Polisari

    Bandera del Front Polisari

Tant a nivell internacional, com a nivell estatal, s'ha reaccionat amb 'poc interès' a les accions marroquines contra el poble sahrauí.

Les ONG són les més explícites en contra de les accions del Marroc, contrari al dret a l'autodeterminació d'un poble que no és, ni se sent, marroquí. En definitiva no és tant un conflicte bàsicament ètnic i cultural, que també ho és, sinó que s'arrossega des de la postcolonització africana, que Espanya, als setanta del XX, va deixar a mitges. Veiem les reaccions de les ONG.

Aquestes són les reacció de les ONG catalanes davant de l'ofensiva al Sàhara. Un recull dels diferents manifestos que han fet les ONG catalanes. Les idees principals que són els eixos de les reaccions, són el dret a l'autodeterminació d'un poble que Espanya, en temps de transició del franquisme a la democràcia, va deixar pendent, i els atacs indiscriminats a tots, nens i dones sahrauís. La vulneració dels Drets Humans i de les llibertats d'expressió i informació són altres constants d'aquestes reaccions.

 

Afegeix un comentari nou