Shazam perd la memòria per donar suport a una campanya d’Alzheimer’s Research UK

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Logo d'Alzheimer's Research UK. Font: Wikimedia
Logo d'Alzheimer's Research UK. Font: Wikimedia
Logo de l'app Shazam. Font: Shazam
Logo de l'app Shazam. Font: Shazam
Imatge del vídeo de la campanya. Font: Youtube
Imatge del vídeo de la campanya. Font: Youtube

Shazam perd la memòria per donar suport a una campanya d’Alzheimer’s Research UK

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’app, que permet reconèixer pràcticament qualsevol cançó amb només un fragment de so, i l’associació britànica volen sensibilitzar sobre la malaltia entre les generacions més joves.

Shazam és una aplicació que reconeix cançons que sonen en llocs públics. Bàsicament, una petjada digital de l’àudio que l’usuari o usuària escolta, per exemple, en una botiga, en pocs segons es transforma en un arxiu comparat amb una base de dades de milions de pistes per detectar quina cançó és. Quan el procés s’acaba, apareix el nom de la cançó a la pantalla del mòbil, l’artista i informació addicional com la lletra, el vídeo, la biografia de l’autor o autora, entrades per a concerts, etc. Recentment, l’App s’ha sumat a una campanya engegada per l’associació britànica Alzheimer’s Research UK per educar a les generacions més joves sobre l’alzheimer i fer sensibilització sobre la malaltia. En aquest sentit, “The Day Shazam forgot” és un vídeo creatiu que dóna a l’aplicació multimèdia els símptomes d’haver perdut la memòria.

La persona que visualitzi la peça de vídeo pot veure com l’aplicació té problemes per recordar una cançó de fons, imitant els efectes de l’alzheimer. Quan finalment l’App recorda el nom de la cançó, els usuaris són dirigits a una pàgina web de donacions sobre la malaltia de l’Alzheimer on se’ls convida a fer una donació per Alzheimer’s Research UK. L’associació és l’entitat sense afany de lucre dedicada a la investigació per combatre la demència més gran del Regne Unit, fundada l’any 1992. Al voltant de 40.000 persones amb menys de 65 anys pateixen demència al país britànic. La campanya ha sigut conduïda per Innocean Worldwide UK, una companyia de màrqueting global que ofereix diferents serveis de màrqueting a diferents clients.

L’acció es va integrar dins de l’interfície de la mateixa aplicació per donar la sensació que realment l’eina havia oblidat el nom de la cançó. Els resultats de la campanya van ser positius si atenem que es van aconseguir més de 2 milions d’impressions al vídeo i al voltant de 5.000 visitants a la pàgina de donacions d’Alzheimer’s Research UK.

L’alzheimer és un tipus de demència que causa problemes amb la memòria, el pensament i el comportament. Els símptomes més comuns de la malaltia són, per exemple, la dificultat per retenir informació nova. Segons un estudi que ho avala, l’alzheimer és la manifestació més comú entre els diferents tipus de demència. Actualment és un concepte general per referir-se a la pèrdua de memòria i altres habilitats cognitives i la malaltia engloba entre el 60 i el 80% dels casos de demència.

Afegeix un comentari nou