Takecarebnb, per compartir l'habitatge amb persones refugiades

  • Fotograma d'un vídeo de la iniciativa

    Fotograma d'un vídeo de la iniciativa - Font: Takecarebnb

  • Logotip de Takecarebnb

    Logotip de Takecarebnb - Font: Takecarebnb

Es tracta d'una iniciativa sorgida a Holanda que posa en contacte persones desplaçades amb la ciutadania perquè convisquin durant tres mesos.

L'objectiu de Takecarebnb és facilitar el procés d’integració de les persones nouvingudes, combatent prejudicis i pors que tenen com a causa el desconeixement.

La iniciativa va néixer fa un any i mig. En aquest breu període de temps, al voltant de 100 persones refugiades han conviscut en habitatges dels Països Baixos amb famílies, gent gran i estudiants que les han acogit de manera voluntària.

La impulsora de Takecarebnb és Maja Grcic, que als anys noranta va fugir de la guerra als Balcans. Volia participar com a voluntària en un projecte i se li va acudir aquest col·laborant amb un jove que tenia una idea basada en la possibilitat de compartir casa.

En un començament el govern holandès va mostrar les seves reticències perquè no volien treure la gent dels refugis, però els excelents resultats de Takecarebnb han canviat aquesta opinió i en un futur immediat les persones que demanin asil a Holanda seran informades oficialment d'aquesta possibilitat.

Afegeix un comentari nou