L’exposició World Press Photo torna a Barcelona amb el lema ‘Històries que importen’

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
La primera edició es va iniciar al 1955. Font: Getty Images Jhon Moore. Font: Font: Getty Images Jhon Moore.
Des del 1955, el concurs reconeix les millors fotografies que van contribuir al darrer any en el periodisme visual. Font: Getty Images Jhon Moore.
L’exposició es podrà visitar al llarg de l’any en un total de 100 ciutats i 45 països arreu del món. Font: World Press Photo. Font: Font: World Press Photo.
L’exposició es podrà visitar al llarg de l’any en un total de 100 ciutats i 45 països arreu del món. Font: World Press Photo.
L'exposició dona a conèixer els treballs guanyadors del prestigiós concurs de fotoperiodisme i narrativa digital. Font: Getty Images Brent Stirton. Font: Font: Getty Images Brent Stirton.
World Press Photo dona a conèixer els treballs guanyadors del prestigiós concurs de fotoperiodisme i narrativa digital. Font: Getty Images Brent Stirton.

L’exposició World Press Photo torna a Barcelona amb el lema ‘Històries que importen’

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

A través de 100 ciutats i 45 països diferents, més de 4.000 milions de persones visiten la mostra.

Des del 27 d’abril i fins el 26 de maig, la Fundació Photographic Social Vision organitza l’exposició World Press Photo 2019.

Amb el lema ‘les històries que importen’, l’objectiu de l’exposició és donar a conèixer els treballs guanyadors del prestigiós concurs de fotoperiodisme i narrativa digital.

L’edició d’enguany compta amb 134 fotografies guanyadores d’entre els 78.801 treballs presentats a concurs, amb un total de 4.738 fotògrafs i fotògrafes internacionals participants.

En aquesta darrera edició la foto guanyadora ha estat 'Nena plorant a la frontera', de John Moore. La nena hondurenya Yanela Sánchez plora quan ella i la seva mare són detingudes a la frontera d'Estats Units a McAllen, Texas. La imatge mostra la realitat de milers de famílies immigrants que venen d'Amèrica Central i Mèxic per trobar asil als Estats Units.

Des de fa 15 anys, l’exposició ofereix una experiència que va més enllà de l’observació de les obres. La Fundació Photographic Social Vision presenta un programa d’activitats paral·leles i visites comentades a escoles, empreses, col·lectius en risc i públic en general per enriquir la comprensió de l’actualitat i generar un debat sobre les funcions, valors i reptes del fotoperiodisme.

Paral·lelament, també es realitzarà la projecció dels treballs guanyadors de les categories de format llarg i curt del concurs de Narrativa Digital, oberta al públic a l’auditori del CCCB.

L’exposició comença la gira mundial a Àmsterdam i es podrà visitar al llarg de l’any en un total de 100 ciutats i 45 països arreu del món, amb una audiència global de més de 4 milions d’espectadors.

Per segon any consecutiu, el jurat del concurs ha nominat 6 fotografies per guanyar el premi World Press Photo a la fotografia de l’any, 3 projectes per un nou premi (premi World Press Photo al Reportatge Gràfic de l’Any) i 6 nominacions més a obres audiovisuals que optaven als premis World Press Photo al Projecte Interactiu de l’Any i al Vídeo en línia de l’Any.

La Fundació Photographic Social Vision és una entitat sense ànim de lucre compromesa amb la divulgació i potenciació del valor social de la fotografia documental i el fotoperiodisme. L’entitat organitza cada any el World Press Photo Barcelona i el festival de fotografia documental DOCfield.

El preu de l’exposició és de 7€ i el de les visites comentades de 9€.

Afegeix un comentari nou