Àmbit de la notícia
Jurídic

Més impuls per a la inserció laboral de persones amb discapacitat o malaltia mental

  • Treballadors amb discapacitats
  • Foment de la inserció laboral

Cal destacar la importància que en els darrers anys ha tingut l’Estratègia per a la Inserció laboral de persones amb discapacitat o malaltia mental 2008-2010, ja que són moltes les entitats sense ànim de lucre que dediquen la seva tasca a treballar per l’ajut i la millora de les condicions personals i laborals de les persones amb discapacitats o malalties mentals. És per això que l’augment de l’ajut econòmic i la voluntat d'assolir noves fites en la inserció laboral d’aquestes persones és un gran avenç per a la societat actual.

El Departamentde Treball té com a principal objectiu l’impuls per a la inserció laboral de persones amb discapacitat o malaltia mental. El seu programa d’actuació va quedar fixat en l’Estratègia per a la Inserció laboral de persones amb discapacitat o malaltia mental 2008-2010, i destaca el fet que el 97% de les millores es troben en un alt grau de compliment.

L’Estratègia per a la inserció laboral de persones amb discapacitat a Catalunya conté 60 mesures. L’objectiu d’aquest pla d’actuació és garantir l’accés, presència i permanència de les persones amb discapacitat i malaltia mental en el mercat laboral en unes condicions dignes i de qualitat en funció de les seves necessitats específiques.

Entre els principals programes que s’estan desenvolupant cal destacar:

  • Les mesures d’informació, orientació i suport a la inserció laboral per a persones amb discapacitat o malaltia mental al mercat ordinari. Aquestes mesures consisteixen en un acompanyament continuat, especialitzat i a mida per a cada persona amb discapacitat, per tal que es puguin inserir laboralment a l’empresa ordinària.
  • Experiències pilot de taules territorial, amb la tasca de millorar la coordinació de recursos i serveis i l’objectiu d’establir els criteris d’actuació que s’han de dur a terme en un territori determinat.
  • Model d’inserció laboral de persones amb trastorn mental. El Departament de Treball juntament amb el Departament de Salut i d’Acció Social i Ciutadana ha volgut donar una especial rellevància a la situació laboral de les persones amb malalties mentals on cal un bon coneixement de les malalties i una necessitat d’intervenció específica.
  • Suport a la inserció a través dels Centres Especials de Treball, ja que a més del suport a la inserció laboral es vol afavorir la inserció en el mercat protegit amb l’impuls i ajuda dels Centres Especials de Treball (CET). Els CET són empreses que per tal que siguin reconegudes com a CET han d'acreditar  que la composició de la seva plantilla és de com a mínim d'un 70% de treballadors amb un grau de discapacitat de més del 33%. Són moltes les associacions dedicades a la inserció laboral de persones amb discapacitats que constitueixen CET, per tal d’aconseguir d’inserció en el mercat laboral d’aquestes persones.

Llegir més

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari