Més enllà de l'associacionisme tradicional

F Pere Tarrés
De tornada d'una immersió per anar a veure opistobranquis
GROC es dedica l'estudi i a la divulgació dels mol·luscs opistobranquis
Les revesses són enigmes musicals per resoldre temes de cobla.
La revessa és un tiopus d'enigma musical
Un partit de Quidditch
Diversos equips de tot Catalunya formen part de l'Associació de Quidditch de Catalunya
Carolina García va gunayar el campionat català de 'Catan' el 2017 i va participar en l'europea
El Club Amatent reuneix amants dels jocs de taula moderns

Més enllà de l'associacionisme tradicional

F Pere Tarrés

Resum: 

Diverses entitats han permès transformar aficions personals en tasques amb funció social. Entreteniment i solidaritat units per una bona causa.

Cada cop són més les persones que transformen en solidàries algunes de les seves aficions. Arran d’això, diverses associacions han aparegut en els darrers temps per transformar un simple entreteniment en una tasca amb funció social. Són entitats habitualment poc conegudes, però això no les fa menys importants que la resta.

En el següent llistat us en mostrem algunes, la tasca de les quals podreu ampliar en les entrevistes i reportatges que apareixen en la portada d’aquesta setmana.

GROC - Grup de Recerca d'Opistobranquis de Catalunya. És una organització sense ànim de lucre dedicada a l'estudi i a la divulgació dels mol·luscs opistobranquis i a la conservació dels seus hàbitats. Com a associació pretén acollir a aquelles persones, entitats i empreses que s'identifiquin el networking, la recerca, la conservació, la divulgació i la participació.

Star Wars Catalunya. L’entitat organitza tot tipus d’activitats socioculturals, educatives i/o solidàries. Des de visitar hospitals infantils per portar la il·lusió a la mainada ingressada, recaptar fons i/o joguines per altres actes benèfics a assistir assistim en festivals i salons del còmic. També duen a terme desfilades i col·laboren amb altres associacions.

Revesses.cat. Es tracta d’una iniciativa que consisteix en resoldre la revessa, un tipus d’enigma musical que consisteix a esbrinar el nombre de compassos de dos temes musicals de cobla que s’interpreten de forma encadenada.

Associació de Quidditch de Catalunya. És una organització sense ànim de lucre que té el Quidditch, un esport inventat per J.K.Rowling, la creadora de la saga Harry Potter, com a comú denominador. En formen part equips d’arreu del territori català que s’uneixen en diversos campionats.

Caçadors d’Hermes. Són d’un grup organitzat que no para de publicar, fotografiar, parlar i sortir conjuntament, fent rutes per a poder aprendre uns dels altres i conèixer la ciutat de Barcelona. Tot va començar amb una ruta pel centre de Barcelona a la cerca i captura de representacions d’Hermes.

Associació Coemeterium. L’entitat treballa per la preservació dels cementiris amb l’objectiu final que aquests siguin reconeguts com a patrimoni artístic, històric i cultural de la societat.

Club Amatent. Va néixer d'un concepte lúdic en què diverses persones de diferents edats i pobles, començaven a reunir-se periòdicament per jugar a jocs de taula moderns. Amb el temps s’han anat regulant socis i membres fins a constituir-se com a associació. Planifiquen esdeveniments, organitzen jornades lúdiques, tornejos i participen amb Clubs amics.

Arca de Noè. Es defineixen com una associació lúdic-cultural-humorística barcelonina que convoca els seus membres-animals periòdicament als pinsos que es celebren en diferents estables-restaurants de la ciutat de Barcelona.

Afegeix un comentari nou