Àmbit de la notícia
Projectes

‘SDG Striker’, un projecte que promou els ODS a través de l’esport

Entitat redactora
Fundació Pere Tarrés - Transversal
  • Ecoserveis ha liderat en els darrers temps diversos projectes que busquen conscienciar el món de l’esport sobre el seu paper per assolir els ODS i en la lluita contra el canvi climàtic.
    Ecoserveis ha liderat en els darrers temps diversos projectes que busquen conscienciar el món de l’esport sobre el seu paper per assolir els ODS i en la lluita contra el canvi climàtic.

Ecoserveis lidera aquesta iniciativa internacional desenvolupada mitjançant actuacions locals sobre eficiència energètica, pobresa energètica, energies renovables i els microplàstics.

L’esport i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són dos temes que van lligats de la mà, tant des del punt de vista de la promoció de valors com del de la resolució de reptes específics com són el canvi climàtic i l’energia assequible.

Ecoserveis ha liderat en els darrers temps diversos projectes que busquen conscienciar el món de l’esport sobre el seu paper per assolir els ODS i en la lluita contra el canvi climàtic. El darrer s’anomena ‘SDG Striker’, i es tracta d’un projecte internacional que busca promoure els ODS mitjançant iniciatives locals lligades a l’eficiència energètica, les energies renovables, la pobresa energètica o els microplàstics.

A la vegada, la iniciativa, que estarà en marxa fins al juny del 2023, pretén incrementar la capacitat organitzativa per a la bona governança de les organitzacions esportives de base i ajudar-les a implementar i comunicar els ODS a través d’accions en l'àmbit local, perquè puguin alinear-se amb les polítiques públiques europees, nacionals i locals sobre aquest àmbit.

Sota la coordinació d’Ecoserveis, ‘SDG Striker’ també compta amb la participació del Energieinstitut at the Johannes Kepler University, com a director científic, i EFDN com a experts en comunicació.

Tres proves pilot a Portugal, Escòcia i Noruega

El projecte es realitza mitjançant tres proves pilot a Portugal, Escòcia i Noruega.

La Federació Portuguesa de Futbol realitzarà un estudi de viabilitat per avaluar els costs, el rendiment i altres impactes socials i econòmics que comporta instal·lar panells solars fotovoltaics a les instal·lacions esportives. Això estarà relacionat amb abordar els ODS número 7 (Energia assequible i sostenible), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles), 12 (Consum i producció responsables) i 13 (Acció climàtica). 

A Escòcia, la Federació Escocesa de Futbol crearà una campanya per augmentar l'eficiència de les instal·lacions esportives i conscienciar sobre la pobresa energètica, incloent-hi accions de formació per a reduir les factures d'energia. Les accions estaran vinculades amb abordar els ODS número 1 (Fi de la pobresa; gràcies a la campanya de pobresa energètica), 7 (Energia assequible i sostenible), 10 (Reducció de les desigualtats), 12 (Consum i producció responsables), 13 (Acció climàtica) i 17 (Aliança pels objectius).

Finalment, la Federació Noruega de Futbol crearà un document sobre les alternatives als microplàstics més ecològiques, per utilitzar-se com a material de farciment als camps de futbol artificials, que inclourà una avaluació del cicle de vida i una anàlisi comparativa de l'impacte mediambiental de les noves tecnologies. Això es vincularà amb abordar i promocionar els ODS número 9 (Indústria, innovació i infraestructures), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles), 12 (Consum i producció responsables) i 13 (Acció climàtica). 

A més, el ‘SDG Striker’ desenvoluparà una comprensió conjunta sobre les millors pràctiques abans, durant i després de la prova i avaluarà el seu potencial de replicació a les federacions esportives nacionals i més enllà de les fronteres nacionals.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari