Àmbit de la notícia
Social

La fira d’ocupació per a persones amb discapacitat s’ajorna fins al novembre

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Sònia Pau
  • Un moment de la zona de conferències a la Fira “Sí, i millor” de l'any passat.
    Font: FECETC
  • El saló organitzat per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) se celebrarà fdel 9 a l’11 de novembre.
    El saló organitzat per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) se celebrarà del 9 a l'11 de novembre. Font: FECETC Font: FECETC

El saló organitzat per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) se celebrarà finalment del 9 a l’11 de novembre al Recinte Firal de Montjuïc de Fira de Barcelona, en el marc del Saló de l’Ocupació i BizBarcelona.

La Fira d’ocupació ‘Sí, i Millor! Di-Capacitat i Talent’, que té l’objectiu d’acompanyar les persones amb discapacitat a trobar feina, té noves dates: s’havia de celebrar els dies 21, 22 i 23 de setembre, però finalment serà del 9 a l’11 de novembre. Organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), es preveu millorar les xifres de l'edició de l'any passat, tant pel que fa a visitants com al centenar d’entrevistes de treball que s'hi van produir, algunes de les quals es van fer amb format virtual per la pandèmia.

El certamen se celebrarà al Recinte Firal de Montjuïc de Fira de Barcelona, en el marc del Saló de l’Ocupació i BizBarcelona, pensats per donar impuls als negocis i a l’ocupació i contribuir a la reactivació econòmica. El canvi de dates és “per aconseguir un millor encaix en l’intens calendari firal de la propera tardor”, segons fonts de l’organització. El president de FECETC, Josep Roset, assenyala la importància de la fira, “perquè la inclusió laboral és clau per a la inclusió social”.

A més de donar suport i acompanyar les persones amb discapacitat que busquin feina, una part molt important del certamen està pensada per a les empreses que necessitin informació pràctica, com ara què diu la llei i com complir aspectes com la quota de reserva d’ocupació per al col·lectiu amb discapacitat. En aquest sentit, hi haurà xerrades i conferències on es podran escoltar experiències d’empreses que donen feina a persones amb discapacitat i els avantatges que això comporta i també exemples d’inclusió laboral explicats en primera persona.

A l’espai ‘Club de feina’ del certamen les persones amb discapacitat que busquen feina es podran relacionar amb les empreses que tenen llocs laborals per cobrir. Una de les grans oportunitats que ofereix la Fira ‘Sí, i millor’ és precisament la de poder contactar directament amb empreses interessades en incorporar persones amb discapacitat.

Inserció laboral més inclusiva

Precisament, coincidint amb l'1 de maig, Dia del Treball, Dincat, la federació representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, va mostrar xifres per donar una alerta: només una de cada cinc persones actives amb discapacitat intel·lectual té feina.

Impulsar la incorporació al mercat de treball amb mesures de discriminació positiva, reforçar la compatibilitat entre prestacions socials i la feina remunerada i avançar cap a una millor regulació de la jubilació anticipada són algunes de les propostes que defensa Dincat, que reivindica compromís a l’administració pública per una inserció laboral més inclusiva.

Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació estan organitzats per Fira de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. S’hi oferiran més d’un centenar de conferències, amb 372 ponents i a hores d’ara ja hi ha un centenar d’activitats confirmades.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari