Sant Joan de Déu diu #NOalCiberbullying

Fundació Pere Tarrés - Transversal
Sant Joan de Déu inicia una campanya en contra de l'assetjament a internet. Font: Pixabay
Sant Joan de Déu inicia una campanya en contra de l'assetjament a internet. Font: Pixabay

Sant Joan de Déu diu #NOalCiberbullying

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

L’entitat llança una campanya que compta amb il·lustracions de Javi Royo i un Escape Room virtual i cooperatiu, adreçat a nois i noies del primer cicle d’ESO per conscienciar sobre aquesta problemàtica tan normalitzada.

Amb motiu del dia Internacional contra l’assetjament escolar i el ciberassetjament, celebrat el 4 de novembre, l’Obra Social de SJD posa en marxa la campanya #NOalCiberbullying, que neix de la necessitat de fer visible un problema que pateixen cada cop més infants, joves i adolescents i que afecta la comunitat educativa i tota la societat en general.

El maltractament entre iguals que, abans es limitava a l’aula o al pati de l’escola, ara es trasllada a l’espai digital, arran d’un mal ús de la tecnologia. Un espai del qual és pràcticament impossible desconnectar i que persegueix a la víctima per tot arreu i a qualsevol hora del dia.

Sant Joan de Déu promou aquesta iniciativa assegurant que “el compromís, la sensibilització i la responsabilitat compartida són les millors eines per lluitar contra aquesta problemàtica”. Per aquest motiu el projecte compta amb la participació de persones experts, afectades i professionals per oferir recursos adreçats als principals protagonistes: els i les adolescents que pateixen, sense oblidar el paper dels adults que els acompanyen.

La campanya #NOalCiberbullying compta amb la complicitat i la implicació de l’il·lustrador i dissenyador Javi Royo, que ha creat més de 30 vinyetes per a l’ocasió. I té com a element principal un Escape Room cooperatiu per a mòbil o tauleta, El silenci del mirall, adreçat a alumnat del primer cicle d’ESO. Royo ha explicat que en les seves il·lustracions “tots els actors, assetjats, assetjadors i adults es veuran reflectits i crec que ajudarà a generar aquesta conversa tan necessària sobre el tema”.

Tant les vinyetes com el joc tenen com a objectiu principal generar debat, fer visible aquesta realitat i prevenir una situació davant la qual, sovint, es reacciona amb el silenci. Totes dues propostes utilitzaran el potencial de les xarxes socials per amplificar un missatge clar i contundent però alhora constructiu: #NOalCiberbullying.

Per l’elaboració de continguts i materials didàctics, la campanya compta amb la col·laboració de Jordi Bernabeu Farrús, psicòleg de la Fundació Althaia.

Afegeix un comentari nou