"Una escola per a tothom" promou l'educació inclusiva a Barcelona

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

"Una escola per a tothom" promou l'educació inclusiva a Barcelona

Ravalnet

Resum: 

Les jornades han reunit gairebé 800 alumnes d'entre 10 i 16 anys amb discapacitat intel·lectual i sense per jugar conjuntament.

Aquesta trobada, organitzada per l'associació Jocviu amb el suport de la Federació Catalana de Discapacitat Intel·lectual (Dincat), té com a objectiu fomentar l'educació inclusiva a partir de la convivència en la diversitat i del trencament de tòpics relacionats amb la discapacitat.

Ha estat la 19a edició de "Una escola per a tothom", que durant tres dies ha aplegat alumnes de dotze escoles ordinàries i d'educació especial per compartir diversos jocs a Can Dragó (al districte de Nou Barris) i a la platja de la Barceloneta. Les jornades són una crida a la igualtat d'oportunitats educatives perquè tots els i les alumnes tinguin el suport que necessiten per participar activament a l'aula.

Les activitats desenvolupades s'han centrar sobretot en jocs de cooperació que fomenten la confiança mútua i el treball en equip.

Hi han participat vuit escoles ordinàries (Arrels, FEDAC Sant Andreu, Font d’en Fargas, Vedruna Immaculada, Jesús-Maria Sant Andreu, Pompeu Fabra, Sagrat Cor i Turó Blau) i quatre d'educació especial (Fàsia, Sants Innocents, Sant Joan de la Creu i Taiga).

A Catalunya hi ha en l'actualitat un total de 105 escoles d'educació especial. El futur decret d'escola inclusiva del Departament d'Ensenyament haurà de servir per avançar cap a una escola veritablement inclusiva i per reconèixer la tasca duta a terme per aquests centres d'ensenyament d'educació especial.

Afegeix un comentari nou