Cercant la flora i la fauna de la ciutat

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Paula Puy
 Font: Xarxanet
Bioblitz de Barcelona

Cercant la flora i la fauna de la ciutat

Autor/a: 
Paula Puy
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

Arriba la 10a edició de la Bioblitz de Barcelona. El 4 i 5 de maig tindrà lloc al Parc dels Tres Turons una jornada per conèixer a través de la ciència ciutadana la natura de la ciutat.

El 4 i 5 de maig es podrà participar a la Bioblitz de Barcelona: una jornada per conèixer i aportar dades sobre la biodiversitat de la ciutat amb l’ajuda del coneixement dels especialistes en flora i fauna.

Aquest serà el 10è aniversari de les jornades i tindrà com a camp base el Parc dels Tres Turons, al barri de Vallcarca, un entorn amb una diversitat única inmers a la trama urbana, on està situada l’Aula Ambiental del Bosc Turull.

Organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, compta amb la col·laboració de múltiples actors del territori dedicats a l’estudi de la biodiversitat i a l’educació ambiental, com per exemple l’Institut Català d’Ornitologia, l’Associació Galanthus, la Societat Catalana d’Educació Ambiental o l’organització World Nature.

Es podran realitzar rutes de descoberta de natura amb l’acompanyament d’especialistes amb un gran coneixement i vocació per l’estudi de la biodiversitat.

“Cada vegada hi ha més gent que mostra interès en conèixer la natura de la ciutat, on està situada, quines espècies es poden trobar, com conviuen amb la dinàmica urbana…” comenta la Lara Saiz, tècnica de l’Aula Ambiental del Bosc de Turull, camp base de la jornada de ciència ciutadana.

“A més, en aquest tipus d’esdeveniments és molt enriquidor no només apendre de l’especialista, sinó també de la resta de persones que integren els grupets que es formen. Gent que d’entrada potser no es coneix però que comparteixen aquesta afició i cadascú aporta la seva experiència, el que enriqueix el coneixement grupal.”

Les inscripcions a les activitats, tant familiars, per adults o per infants, es poden fer fins el 28 d’abril.

Afegeix un comentari nou