La pobresa energètica no fa vacances

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

La pobresa energètica no fa vacances

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Com pots ajudar tu en la lluita contra la pobresa energètica? Fes-te voluntari i suma’t al projecte Fuel Poverty Group per informar sobre l’estalvi i l’eficiència energètica.

Ja fa un any que va arrencar el projecte del Fuel Poverty Group, que té la finalitat d'assessorar a les famílies en els camps de l’estalvi i l’eficiència energètica, per aportar solucions a les situacions de vulnerabilitat i/o fragilitat social que poden conduir a la pobresa energètica.

Ara l’entitat ambiental i l’entitat social promotores del projecte, Ecoserveis i Fundació ABD, busquen més persones motivades que vulguin actuar de voluntaris per realitzar accions contra la pobresa energètica, tant en la seva vessant més urgent com participant en tasques de sensibilització i activisme.

Formació al juliol

Durant el mes de juliol, ofereixen una formació per a totes aquelles persones que desitgin ajudar com a voluntaris i agents educadors en el camp de l’energia a les llars. Es tracta de dues sessions de formació en eficiència energètica i aproximació social i pobresa. Serà els dies 16 i 17 de juliol (de 17h a 20h a la seu de la Fundació ABD) i comptarà amb un diploma de l'Escola de Voluntariat.

Aquesta formació permet entendre per què es dóna la pobresa energètica. Hi ha llars que no poden mantenir l’habitatge en unes condicions adequades de temperatura i confort, amb privacions d’aigua calenta, llum i aigua.

També ofereix capacitació en aspectes tècnics i de vegades confusos de desxifrar, relacionats amb el costos, l’estalvi econòmic i la major eficiència, econòmica i ambiental. Ajuda a identificar quines són aquestes petites modificacions a fer i aprendre a explicar-les, perquè repercuteixen en el fet de poder frenar la deriva de privacions i pobresa energètica de moltes llars.

De fet, la formació és considerada una eina essencial pels impulsors del projecte: d’una banda ajuda a que el consumidor estigui més format i informat, per optimitzar i estalviar en les seves despeses, però també per destapar abusos de les empreses energètiques. De l’altra, forma al ciutadà sobre el funcionament del mercat i el coneixement dels seus drets i li ofereix maneres de combatre “la poca transparència del sector oligopolístic energètic”.

Si vols formar-te a com a agent informador voluntari, envia un missatge abans del 7 de juliol a Andreu Camprubí a acamprubi@abd-ong.org i podràs participar en el projecte.

Per més informació consulteu www.cultivaenergia.org.

Afegeix un comentari nou