La Federació d’Ateneus: una Entitat amb Cor

  • Imatge de la signatura del conveni entre la FAC i Càritas.

    Imatge de la signatura del conveni entre la FAC i Càritas.

  • Logo de Càritas

    Logo de Càritas

Els programa de Càritas Entitats amb Cor aglutina més de 400 empreses, fundacions,  universitats i associacions des de fa 10 anys en un treball conjunt proactiu d’integració i desenvolupament social. El programa “Tots hi tenim lloc” de la Federació d’Ateneus comparteix aquesta filosofia per aquest motiu han signat un conveni de col·laboració.

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha entrat a formar part de les més de 400 Entitats amb Cor que donen suport i promouen accions compromeses amb la solidaritat, la justícia, el respecte i la igualtat social, a la vegada que fomenten el desenvolupament del benestar de la ciutadania. Aquest programa, impulsat des de fa 10 anys per Càritas, va néixer com a Empreses amb Cor, per tal de promoure principalment accions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC). Ara s’ha fet extensiva a altres sectors com les fundacions, els clubs esportius, els agents socials o les associacions empresarials, àmbits on la sensibilitat per dur a terme projectes no lucratius ha anat en augment.

La Federació d’Ateneus va signar un conveni de col·laboració amb Càritas per tal de posar a disposició de persones en risc d’exclusió, activitats concretes que duen a terme els ateneus en un projecte anomenat “Tots hi tenim lloc”.

Actualment aquest projecte està en la primera fase: s’han recollit les propostes d’activitats dels diferents ateneus federats a la FAC i s’han posat a disposició de Càritas. Aquestes activitats estaran subvencionades, en part per la Federació i en part per l’entitat d’acollida, ja sigui reduint el preu de l’activitat, amb la gratuïtat de la quota o amb avantatges a l’hora de participar en altres activitats. Tot dependrà de l’entitat i de la situació de la persona beneficiària del programa. En funció de l’oferta de les entitats, Càritas determinarà si alguna de les persones amb les que té contacte i ajuda, pot encaixar i pot estar interessat en formar part d’aquesta experiència.

L’objectiu del projecte “Tots hi tenim lloc” busca fomentar de la cohesió social i la lluita contra l’exclusió. Podeu trobar més informació al web de la FAC i en les notícies relacionades.

Xarxanet: Tots hi tenim lloc!

 

Afegeix un comentari nou