El Mobile Social Congress torna per reclamar una tecnologia justa

Colectic
La performance se Setem Catalunya a l'entrada del Mobile World Congress. Font: Setem Catalunya
Acció performàtica de Setem Catalunya a les portes del Mobile World Congress durant l'edició del 2022. Font: Setem Catalunya

El Mobile Social Congress torna per reclamar una tecnologia justa

Colectic

Resum: 

Setem Catalunya denuncia les vulneracions de drets en la cadena de subministrament tecnològica des de fa vuit anys en el marc de la campanya 'Electrònica justa'.

El Mobiles Social Congress (MSC) torna a contraprogramar el Mobile World Congress (MWC) per reivindicar una electrònica sostenible i justa. Setem Catalunya organitza aquesta cita anual, que comença sempre amb una acció a les portes del macrocongrés tecnològic que se celebra a l'Hospitalet de Llobregat.

El congrés social proposa enguany un model híbrid entre teoria i pràctica. Dijous 2 de març hi haurà taules rodones que exposaran la vulneració dels drets humans i ambientals que es produeixen a les cadenes de subministrament del sector tecnològic, especialment durant l'extracció i fabricació, una realitat que es complementarà amb un cinefòrum el divendres 3 de març.

Dins de la part pràctica, el dissabte 4 de març hi haurà un taller de reparació de petits aparells electrònics, una 'Install Party' per a la instal·lació de software lliure i una exposició i jocs infantils sobre consum responsable.

8 anys posant el dit a la nafra

Des del 2016, SETEM Catalunya denuncia les contradiccions de la indústria electrònica a través d'aquest congrés i en el marc de la seva campanya 'Electrònica justa'. En edicions anteriors, han posat sobre la taula les males condicions de les persones treballadores de les fàbriques d'electrònica, la necessitat de garantir la privacitat de les persones usuàries a internet, iniciatives per al reciclatge i contra l'obsolescència programada, i l'impacte dels residus electrònics al Sud Global.

L'organització aconsegueix sempre una mirada actualitzada icap als reptesa de futur, com ha fet en altres ocasions tractant temes com l'auge de les fàbriques d'electrònica a Europa, la compra pública socialment responsable, el primer sindicat d'Amazon o la problemàtica del subministrament dels microxips.

Afegeix un comentari nou