Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
CERCA AVANÇADA
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Ordena per: Títol | Data | Visites
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Camí: /biblioteca/maleta-educativa-fundipau
FundiPau
2024
 Font:
Des de FundiPau, entenen l’educació per la pau com una eina transformadora de la societat per assolir una ciutadania ben informada, formada i crítica, compromesa amb la construcció d’una societat més digna en un món sense violència i en pau. Aquesta educativa vol oferir una sèrie de recursos relacionats amb la promoció de la cultura de la pau a totes les institucions amb responsabilitat i passió per a formar i educar. Així, en aquest document podreu trobar un ventall de materials de suport (ideari, càpsules de vídeo) i propostes educatives (tallers, propostes relacionades amb el DENIP), així com ofertes formatives (xerrades i exposicions itinerants) que podrien ser del vostre interès. En tots els casos, les persones participants seran membres actius de l’entitat i crearan espais de diàleg i debat.
Camí: /biblioteca/guia-practica-la-gestio-de-les-subvencions
Tiñena Pla, Alfons
2024
 Font:
Les guies pràctiques de formació de la Federació d’Ateneus de Catalunya conformen la col·lecció documental que posem a disposició del conjunt dels ateneus perquè tinguin una eina útil, pràctica i de ràpida consulta, que els serveixi de referent per poder superar les casuístiques amb les quals es trobin durant la seva activitat habitual. En aquesta guia trobareu alguns aspectes clau que us ajudaran a gestionar millor les vostres sol·licituds de subvencions.
Camí: /biblioteca/guia-de-responsabilitat-social-les-organitzacions-del-tercer-sector-social
Canyelles, Josep Maria
2023
 Font:
Si les entitats del tercer sector social estem abocades a un gran volum de feina, per què és tan necessari obrir ara una matèria que pot semblar que només correspon a les empreses abordar i que les organitzacions no lucratives ja tenim com a part del nostre ADN? Una de les raons principals és que això permet a les entitats alinear-se més amb la seva missió, alhora que millorar el seu impacte social i impulsar la transparència. Aquesta guia explica de quina manera les entitats i organitzacions no lucratives poden treballar per la responsabilitat social.
Camí: /biblioteca/guia-practica-incorporar-la-perspectiva-lgbti-les-residencies-i-altres-centres-i-recursos
Generalitat de Catalunya. Departament d'Igualtat i Feminismes
2024
 Font:
Aquesta guia desplega els articles 17.4 i 17.5 de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La guia té com a objectiu facilitar eines als equips de professionals que treballen en centres d’atenció a les persones grans per tal de facilitar-hi l’estada de les persones grans LGBTI+ i evitar (i resoldre en el cas que es produeixin) possibles casos d’LGBTI-fòbia.
Camí: /biblioteca/amb-dret-transformar-guia-impulsar-projectes-educatius-la-justicia-global-0
Obliqües i Escoltes Catalans
2020
 Font:
L’enfocament amb el qual proposa treballar aquesta guia s’emmarca en una llarga tradició de l’escoltisme d’implicar-se amb allò que passa al seu entorn, de contribuir a articular una participació real d’infants i joves en aquells pobles i barris on viuen, per tal d'enfortir la cohesió social i construïr vides dignes de manera col·lectiva. Des d’Escoltes Catalans volen aprofitar l'oportunitat de començar a repensar-se des de l’enfocament de Gènere i Drets Humans. Això sí, com sempre, amb esperit crític. Les següents pàgines d’aquesta guia van d’això.
Camí: /biblioteca/eines-pedagogiques-la-implementacio-de-la-lopivi-en-els-centres-doci-educatiu
Giralt, Pere-Joan; Marzo, Maite; Ravetllat, Isaac; Morata, Txus; Palasí, Eva
2023
 Font:
L'aprovació de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència (d'ara endavant, LOPIVI) suposa una gran fita en matèria de protecció als nens, nenes i adolescents a Espanya, que es converteix així en un dels primers països del món amb una legislació d'aquesta índole. Aquesta llei es planteja com a objectiu principal garantir els drets fonamentals dels nens, nenes i adolescents (d'ara endavant NNA) enfront de qualsevol tipus de violència. Tot això, a través d'una sèrie de mesures de protecció integral que abasten des de la sensibilització, la prevenció i la detecció precoç fins a la reparació de danys en tots els àmbits del seu esdevenir diari. Aquest document explica la recerca qualitativa que sustenta la guia, tracta l'abordatge de la violència a Espanya, posa el focus en els conceptes clau i el canvi de paradigma que comporta la LOPIVI, recull un conjunt d'orientacions per a facilitar als centres d'oci educatiu la creació dels protocols, exposa la figura de la persona delegada de protecció, el seu perfil, designació, dependència jeràrquica i funcions, i se centra en la formació dels monitors, les monitores, els directors i les directores de temps lliure educatiu, així com en la formació específica de la persona delegada de protecció.
Camí: /biblioteca/guia-practica-identificacio-destrategies-discursives-que-promouen-la-discriminacio-i-lodi
Reds, Centre of Discourse Studies
2022
 Font:
Quan ens apropem a la literatura que estudia els discursos d’odi, també coneguts com a discursos d’incitació a l’odi, es poden trobar diferents anàlisis i estratègies, per contrarestar-los, gairebé tots basats en la part evident del discurs, el seu contingut i la qüestió legal que gira al seu voltant. Tot i això, des de l’Anàlisi Crític del Discurs (d’ara endavant ACD) es pretén anar més enllà del seu contingut. El seu interès és desvelar com, a través de l’ús del llenguatge, en un context determinat, es canalitzen ideologies que condueixen a la discriminació i a l’odi, la majoria de vegades de forma implícita. De fet, hi ha missatges el contingut dels quals podria semblar-nos neutral, però, en canvi, la seva estructura subjacent està transportant “representacions socials” discriminatòries, amb prejudicis i amb una alta càrrega de violència simbòlica que és rebuda per les persones destinatàries sense que se n’adonin.
Camí: /biblioteca/guia-labordatge-de-la-conducta-suicida-i-de-les-autolesions-no-suicides-en-el-centre
Generalitat de Catalunya Departament d'Educació
2022
 Font:
La guia orienta sobre com cal actuar de forma coordinada entre els agents educatius i de salut en els següents casos: una verbalització d’intencionalitat suïcida, una temptativa, un suïcidi pròpiament dit. També hi ha orientacions sobre com actuar davant les autolesions no suïcides. El document busca que el docent, en el cas que detecti qualsevol de les circumstàncies descrites, sàpiga com acompanyar l’alumne afectat i conegui quin és el circuit d’actuació i comunicació que li cal seguir.  
Camí: /biblioteca/ciencia-ciutadana-i-natura-un-repte-leducacio-la-sostenibilitat
Escoda V.; García J.; Sala M.; Xifra C.
2020
 Font:
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural promou una col·lecció de guies adreçades als centres educatius i desenvolupades a partir de les experiències pròpies, que situen la conservació de la biodiversitat com a eix de treball educatiu per als centres. La primera guia de la col·lecció, 'Ciència Ciutadana i Natura. Un repte per a l’Educació per a la Sostenibilitat', vol apropar aquesta pràctica científica i ciutadana als centres educatius i, especialment, potenciar-ne els aprenentatges realment vivencials i transformadors. La Guia pretén ajudar els centres educatius a convertir els projectes de ciència ciutadana en veritables experiències d’aprenentatge significatiu i vinculades al currículum, tot treballant-ne l’estructuració o la seqüenciació, el foment de la participació activa d’infants i joves, o la revisió de metodologies educatives.  
Camí: /biblioteca/sos-clima-sense-planeta-no-hi-ha-futur
Quiroz, Danae
2022
 Font:
Una guia didàctica per a treballar el canvi climàtic a l’aula, adreçada a l'alumnat de primària i secundària. La finalitat és proporcionar una ajuda al professorat per conèixer i aprofundir en els drets ambientals i l’emergència climàtica. La guia ha estat elaborada per professionals de l’àmbit educatiu i del disseny.

Cercador avançat biblioteca

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Trobes a faltar algun document?
Vols fer-nos una suggerència?

Envia’ns un correu a biblioteca@xarxanet.org