La Creu Roja garanteix 19 places d’acollida per a persones refugiades a Mataró

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
L'Ajuntament de Mataró. Font: Wikimedia
L'Ajuntament de Mataró. Font: Wikimedia
Material d'ajuda de la Creu Roja xilena. Font: Simenon, Flickr
Material d'ajuda de la Creu Roja xilena. Font: Simenon, Flickr
Símbol de la Creu Roja. Font: Creu Roja
Símbol de la Creu Roja. Font: Creu Roja

La Creu Roja garanteix 19 places d’acollida per a persones refugiades a Mataró

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’entitat ja compta amb 223 places arreu de Catalunya i, segons afirmen, tenen capacitat per acollir-ne 446 durant tot l’any.

Mataró ha posat en funcionament, amb data 20 d’agost, un centre d’acollida per a persones refugiades on la Creu Roja ha obert 19 places per gestionar-les directament. En concret, la Casa Corona de Mataró serà el nou centre on un equip d’especialistes en psicologia, treball social, integració i també ajuda del voluntariat donaran la benvinguda a les primeres persones refugiades que arribin a la capital del Maresme.

En aquest espai tradicionalment dedicat a la masoveria, la Creu Roja desenvoluparà la primera fase del programa estatal d’acollida i integració per a la població refugiada. Aquesta fase consisteix en una acollida inicial de 6 mesos durant la qual es cobriran les necessitats bàsiques de les persones ateses, a més de garantir-los un allotjament per tal que el procés d’integració sigui més fàcil.

Amb l’obertura d’aquestes 19 places, la Creu Roja ja compta amb un total de 223 repartides arreu de Catalunya. Segons afirmen, tenen actualment una capacitat d’acollir 446 persones l’any, el doble que el que tenien a principis de 2017. Les expectatives de l’ONG d’ajuda humanitària són incrementar aquesta capacitat fins a les 516 persones.

A més d’aquestes places a Mataró, la Creu Roja també gestiona el programa estatal d’acollida a altres localitats de Catalunya. A la província de Barcelona, són presents a Sant Feliu de Llobregat, Berga, Granollers, Terrassa i la capital catalana. A la resta de províncies, coordinen l’acollida de persones refugiades a Girona, Salt, Tarragona i Lleida.

En aquest sentit, la Creu Roja treballa conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i amb els consistoris, com l’Ajuntament de Mataró, per facilitar l’accés de les persones refugiades als serveis públics. D’altra banda, l’entitat desenvolupa altres activitats com per exemple formacions en llengua catalana i coneixement de l’entorn. També té especialistes que donen en la recerca de feina i de pis i coordina la campanya “Obre els Ulls”, pensada per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’acollir.

Afegeix un comentari nou