Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
CERCA AVANÇADA
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Ordena per: Títol | Data | Visites
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Camí: /biblioteca/guia-sobre-informes-de-sostenibilidad-y-ods
Valentín Pich, Joan Claret, Estefanía Sánchez i Salvador Marín. BNFIX PICH
2023
 Font:
Cada vegada són més les empreses, entitats, associacions, fundacions i institucions que, a més dels seus habituals comptes anuals, elaboren informes de sostenibilitat o EINF per proporcionar informació rellevant sobre l'impacte ambiental, social i de governança de la seva activitat en el seu entorn i en la pròpia societat. Aquests informes poden ser obligatoris o voluntaris, en funció de les dimensions o característiques de la societat i/o entitat corresponent, i s'utilitzen per demostrar i posar en valor, entre d'altres, l'aposta per la transparència i la responsabilitat de l'organització en els aspectes esmentats, així com el seu compromís i l'alineació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.  
Camí: /biblioteca/pla-dadequacio-al-canvi-climatic
Generalitat de Catalunya. Departament d’Educació
2023
 Font:
Prendre mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes és el 13è dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) aprovats per l’Assemblea General de les Nacions Unides al setembre de 2015, en el marc de la resolució “Agenda 2030: transformar el nostre món”. Aquest document constitueix un full de ruta unificat per fer front als reptes globals de la humanitat i fa una crida a l’acció a tots els governs perquè n’assumeixin els principis i la implementin al seu àmbit d’actuació.
Camí: /biblioteca/informe-de-sintesi-del-sise-informe-davaluacio-de-lipcc
Lee, Hoesung; Calvin, Katherine; Dasgupta, Dipak; Krinner, Gerhard (et.al.)
2023
 Font:
Aquest informe de síntesi (SYR) del sisè informe d'avaluació de l'IPCC (AR6) resumeix l'estat del coneixement del canvi climàtic, els seus impactes i riscos generalitzats, i la mitigació i adaptació al canvi climàtic, basant-se en la literatura científica, tècnica i socioeconòmica revisada. L'avaluació es porta a terme en el context de l'evolució del panorama internacional, en particular, en els desenvolupaments en el procés de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (CMNUCC), inclòs el resultats del Protocol de Kyoto i l'adopció de l'Acord de París. Aquest informe reconeix la interdependència del clima, els ecosistemes i la biodiversitat, i les societats humanes; el valor de les diverses formes de coneixement; i els estrets vincles entre l'adaptació al canvi climàtic, la mitigació, salut dels ecosistemes, benestar humà i desenvolupament sostenible. Basant-se en múltiples analítiques de marc, inclosos els de les ciències físiques i socials, aquest informe identifica oportunitats d'acció transformadora que sigui efectiva, factible, justa i equitativa utilitzant conceptes de transicions de sistemes i vies de desenvolupament resilients.  
Camí: /biblioteca/el-ingrediente-secreto-explotacion-laboral-en-la-alimentacion-espanola
García, Ferran
2022
 Font:
Un informe sobre el sector agroalimentari i l'explotació de les persones que hi treballen a través de les ETT. S'exposen les formes que pren la precarització laboral alimentària, que formen, totes elles, part d'un model que porta més de 60 anys mostrant la seva cara més destructiva al planeta i als seus habitants. En aquest inici del segle XXI ha mostrat definitivament el seu escogatament i, com sol passar, l'estratègia consisteix en apretar més les clavilles, aprofundint en les causes de les múltiples crisis que la mateixa precarització ha generat. El miracle exportador alimentari espanyol no existiria sense explota ió laboral, són incompatibles. Podem intentar millorar les condiciones de treball de les personesque estan atrapades en ell, però s'ha d'entendre que treball digne i agroexportació no poden coexistir.   
Camí: /biblioteca/ciencia-ciutadana-i-natura-un-repte-leducacio-la-sostenibilitat
Escoda V.; García J.; Sala M.; Xifra C.
2020
 Font:
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural promou una col·lecció de guies adreçades als centres educatius i desenvolupades a partir de les experiències pròpies, que situen la conservació de la biodiversitat com a eix de treball educatiu per als centres. La primera guia de la col·lecció, 'Ciència Ciutadana i Natura. Un repte per a l’Educació per a la Sostenibilitat', vol apropar aquesta pràctica científica i ciutadana als centres educatius i, especialment, potenciar-ne els aprenentatges realment vivencials i transformadors. La Guia pretén ajudar els centres educatius a convertir els projectes de ciència ciutadana en veritables experiències d’aprenentatge significatiu i vinculades al currículum, tot treballant-ne l’estructuració o la seqüenciació, el foment de la participació activa d’infants i joves, o la revisió de metodologies educatives.  
Camí: /biblioteca/injusticia-ambiental-crisi-climatica-aigua-i-migracions
Durán, Alejandra; Felipe, Beatriz; Vilaseca, Isabel
2022
 Font:
L’objectiu principal d'aquest informe és analitzar les causes de les migracions ambientals, gràcies a diferents casos del Sud global (Colòmbia, Senegal, els Estats Units, Canadà i Vietnam) i del Nord global (Delta de l’Ebre, Mar Menor i Siurana).
Camí: /biblioteca/sos-clima-sense-planeta-no-hi-ha-futur
Quiroz, Danae
2022
 Font:
Una guia didàctica per a treballar el canvi climàtic a l’aula, adreçada a l'alumnat de primària i secundària. La finalitat és proporcionar una ajuda al professorat per conèixer i aprofundir en els drets ambientals i l’emergència climàtica. La guia ha estat elaborada per professionals de l’àmbit educatiu i del disseny.
Camí: /biblioteca/informe-planeta-vivo-2022-hacia-una-sociedad-con-la-naturaleza-en-positivo
Almond, R.E.A.; Grooten M.; Juffe Bignoli, D. i Petersen, T. (Eds).
2020
 Font:
Un estudi que analitza les tendències de la biodiversitat global, realitzant una visió panoràmica de totes les espècies gràcies a l’Índex Planeta Viu (IPV), la salut de la Terra, els impactes de la població humana i les solucions que tenim a l’abast. Aquesta investigació ha analitzat gairebé trenta-dues mil poblacions de més cinc mil espècies de mamífers, aus, peixos, rèptils i amfibis d’arreu del planeta.
Camí: /biblioteca/la-solucion-verde-crisis-green-new-deal-y-relaciones-de-propiedad-capitalista
Martínez, Rubén; López, Isidro
2021
 Font:
Aquest document exposa com l'arrel de les causes de la crisi ecològica es troba en una forma d'organitzar la producció, el consum i les relacions socials dominada per l'imperatiu del benefici, la centralització del poder i els sistemes de propietat privada. 
Camí: /biblioteca/salutdeplastic
Rezero
2019
 Font:
Aquest és el dossier de premsa de la campanya 'No volem una salut de plàstic' de Rezero – Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum. Es tracta d'un projecte pioner al nostre país, dedicat a la conscienciació, sensibilització i mobilització entorn la problemàtica específica dels plàstics a la salut humana.

Cercador avançat biblioteca

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Trobes a faltar algun document?
Vols fer-nos una suggerència?

Envia’ns un correu a biblioteca@xarxanet.org