Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
Icona d'una fletxa apuntant cap avall 
CERCA AVANÇADA
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Ordena per: Títol | Data | Visites
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Camí: /biblioteca/maleta-educativa-fundipau
FundiPau
2024
 Font:
Des de FundiPau, entenen l’educació per la pau com una eina transformadora de la societat per assolir una ciutadania ben informada, formada i crítica, compromesa amb la construcció d’una societat més digna en un món sense violència i en pau. Aquesta educativa vol oferir una sèrie de recursos relacionats amb la promoció de la cultura de la pau a totes les institucions amb responsabilitat i passió per a formar i educar. Així, en aquest document podreu trobar un ventall de materials de suport (ideari, càpsules de vídeo) i propostes educatives (tallers, propostes relacionades amb el DENIP), així com ofertes formatives (xerrades i exposicions itinerants) que podrien ser del vostre interès. En tots els casos, les persones participants seran membres actius de l’entitat i crearan espais de diàleg i debat.
Camí: /biblioteca/guia-practica-incorporar-la-perspectiva-lgbti-les-residencies-i-altres-centres-i-recursos
Generalitat de Catalunya. Departament d'Igualtat i Feminismes
2024
 Font:
Aquesta guia desplega els articles 17.4 i 17.5 de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La guia té com a objectiu facilitar eines als equips de professionals que treballen en centres d’atenció a les persones grans per tal de facilitar-hi l’estada de les persones grans LGBTI+ i evitar (i resoldre en el cas que es produeixin) possibles casos d’LGBTI-fòbia.
Camí: /biblioteca/manual-de-contractacio-de-persones-becaries
Fundesplai
2024
 Font:
El 16 de març es va publicar al BOE el Reial Decret 2/2023 de mesures urgents per a l’ampliació dels drets dels pensionistes, la reducció de la bretxa de gènere i l’establiment d’un nou marc de sostenibilitat del sistema públic de pensions. També cal tenir en compte el Reial Decret 5/2023, de 28 de juny, que ha suposat la modificació de la data d'inclusió dels i les estudiants en pràctiques a la Seguretat Social. La normativa estableix una disposició addicional al Text Refós de la Seguretat Social per a la “inclusió al sistema de seguretat social d'alumnes que realitzen pràctiques formatives o pràctiques acadèmiques externes incloses en programes de formació”. En aquest manual s'analitza què significa això i com afecta les entitats del tercer sector.
Camí: /biblioteca/recetas-que-educan-los-10-ingredientes-de-una-buena-politica-de-becas-y-ayudas-al-comedor
Giamello, Clarisa [et.al.]
2023
 Font:
En aquest informe es presenta i compara l'estat dels sistemes de beques i ajudes al menjador a les comunitats autònomes. S'observen les possibilitats que ofereixen, les diferències entre els territoris, els encerts i problemes d'una política complexa en el seu disseny i en la seva posada en marxa, però alhora d'alt impacte per a la infància. Al llarg d'aquest informe es destaquen deu aspectes fonamentals que han de garantir els sistemes de beques per a ser efectius, eficients i inclusius, i per a arribar a tota la població infantil en risc de pobresa o exclusió social. Amb aquesta anàlisi s'acosta un horitzó d'oportunitats de millora i pistes per a una política pública de beques que asseguri la realització efectiva dels drets en aquest àmbit de vida quotidiana de nens, nenes i adolescents.
Camí: /biblioteca/diagnostic-sobre-informacions-mediatiques-al-voltant-de-les-violencies-sexuals-lus-de
Castells Ricart, Laura
2023
 Font:
L’estiu del 2022 serà recordat, entre altres esdeveniments, per l’impacte mediàtic del fenomen de les ‘punxades’. A començaments d’estiu, un degoteig de notícies alertaven d’un nou modus operandi que, des de l’inici, quedava associat a la submissió química i les agressions sexuals. Malgrat que, a mesura que l’estiu avançava i s’anaven reunint evidències -en cap de les denúncies interposades es va trobar el rastre de cap substància- i les expertes, tant de l’àmbit de drogues com dels moviments feministes, intentaven generar una contra narrativa, el discurs del terror sexual ja havia fet el seu efecte. Es tracta, a més, d’un discurs conegut que reapareix cíclicament a través de substàncies i modus operandi diversos. Així, la hipòtesi de partida d'aquest informe és que es tracta de relats que produeixen i reprodueixen terror sexual amb l’objectiu de controlar i marcar la conducta femenina. En aquest sentit, els objectius del present informe son: Analitzar les narratives mediàtiques en l’àmbit de la violència sexual, disseccionar els mites que les conformen i el seu impacte en les narratives socials, visibilitzar totes les situacions i contextos en què es donen violències sexuals i les drogues hi son presents i indagar en la influència de les representacions mediàtiques sobre perill sexual en les pràctiques de les dones i com s’encarnen.
Camí: /biblioteca/miniguia-informar-sobre-les-violencies-sexuals-amb-presencia-de-drogues
Castells Ricart, Laura
2023
 Font:
Tot el que hauries de saber sobre agressions sexuals, ús de substàncies i submissió química i mai no t’havies atrevit a preguntar (o potser sí). Aquest material està basat en l'estudi "Diagnòstic sobre informacions mediàtiques al voltant de les violències sexuals, l'ús de drogues i la submissió química". Si vols aprofundir en la temàtica, el pots descarregar a www.drogasgenero.info/diagnosti - co-medioscomunicacion
Camí: /biblioteca/puesta-en-marcha-del-proceso-de-elaboracion-del-plan-de-igualdad-apertura-de-la
Ministerio de Igualdad
2023
 Font:
El disseny i elaboració d'un pla d'igualtat respondrà a diverses fases, de forma successiva i pordenada, otorgant a cadascuna d'elles l'espai, el temps i els recursos necessaris. La fase presentada en aquest document és la primera, la posada en marxa del procés d'elaboració del pla. Contè les qüestions de la comunicació i obertura de la negociació i constitució de la comissió negociadora. 
Camí: /biblioteca/jovenes-y-leucemia-mas-alla-de-sobrevivir
Fundació Josep Carreras
2023
 Font:
Al no existir un informe en l'àmbit nacional sobre la realitat dels joves amb leucèmia, limfomes o altres malalties malignes de la sang, la Fundació Josep Carreras planteja la necessitat de realitzar aquest estudi. L'organització proposa una col·laboració a l'associació Projecte Idún, enfocada precisament als joves amb càncer i, específicament, a aquells que sofreixen càncers de la sang, atès que diversos dels seus fundadors són supervivents d'aquestes malalties.
Camí: /biblioteca/radiografia-de-la-desinformacio-politica-la-campanya-electoral-de-barcelona-del-2023
Verificat
2023
 Font:
Durant la campanya electoral de les eleccions municipals de Barcelona del 28 de maig de 2023, l’equip de fact-checking polític de Verificat ha analitzat totes les entrevistes i debats electorals per estudiar la veracitat dels discursos dels i les alcaldables a la capital catalana.
Camí: /biblioteca/eines-pedagogiques-la-implementacio-de-la-lopivi-en-els-centres-doci-educatiu
Giralt, Pere-Joan; Marzo, Maite; Ravetllat, Isaac; Morata, Txus; Palasí, Eva
2023
 Font:
L'aprovació de la Llei orgànica 8/2021, de 4 de juny, de protecció integral a la infància i l'adolescència enfront de la violència (d'ara endavant, LOPIVI) suposa una gran fita en matèria de protecció als nens, nenes i adolescents a Espanya, que es converteix així en un dels primers països del món amb una legislació d'aquesta índole. Aquesta llei es planteja com a objectiu principal garantir els drets fonamentals dels nens, nenes i adolescents (d'ara endavant NNA) enfront de qualsevol tipus de violència. Tot això, a través d'una sèrie de mesures de protecció integral que abasten des de la sensibilització, la prevenció i la detecció precoç fins a la reparació de danys en tots els àmbits del seu esdevenir diari. Aquest document explica la recerca qualitativa que sustenta la guia, tracta l'abordatge de la violència a Espanya, posa el focus en els conceptes clau i el canvi de paradigma que comporta la LOPIVI, recull un conjunt d'orientacions per a facilitar als centres d'oci educatiu la creació dels protocols, exposa la figura de la persona delegada de protecció, el seu perfil, designació, dependència jeràrquica i funcions, i se centra en la formació dels monitors, les monitores, els directors i les directores de temps lliure educatiu, així com en la formació específica de la persona delegada de protecció.

Cercador avançat biblioteca

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Trobes a faltar algun document?
Vols fer-nos una suggerència?

Envia’ns un correu a biblioteca@xarxanet.org